En Sıcak Konular

Başarının yaşı yok!

13 Mayıs 2013 09:59 tsi
Başarının yaşı yok! İşte Başbakan Erdoğan’ın bahsettiği, Avrupa Birliği’ne proje sunup, Avrupa fonu alan 92 yaşındaki Fatma Teyze’nin başarı öyküsü…

Projesi çok tanıdık; Ninelerimizin hep yaptığını yapmak. Geleneksel yollarla reçel yapıp, turşu, yemek, kurabiye yapıp, bunun püf noktalarını gençlere öğretmek...

Fatma Teyze, ev hanımı. Antalya'da yaşıyor. Yıllarca çocukları için yapmış reçeller, turşular, kurabiyeler.

Çocukları büyüyüp evden ayrılıp, kendi yollarında gidince de boş durmamış; bu kez yardıma muhtaç çocuklar için yapmaya başlamış.

Ve yolu Antalya'daki Aile Danışmanları Derneği ile kesişir.

Derneğin Litvanya , Portekiz, Avusturya, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya’dan 7 ortakla yaptığı, 'yaşlı Avrupalılar geleneklerini öğretiyor' projesine Fatma Teyze de dahil olur.

VE FATMA TEYZE PROJE KAPSAMINDA

üniversite gençlerine narenciye reçeli ve turşu yapımını ve geleneklerimizdeki sağlıklı yemeklerin yapımını öğretmeye başlar.

Sadece kendisi bunu yapmakla da kalmaz; Yaşlı bakım merkezlerini ziyaret ederek oradaki yaşlıları da aktif olarak bir şeyler üretmeye teşvik eder.

14-15 MAYIS'TA VENEDİK'E GİDİYOR


Fatma Yaşargil, proje kapsamında önümüzdeki hafta da İtalya'ya gidecek. 14-15 Mayıs'ta Venedik'te kendisi gibi geleneksel lezzetleri gençlere ileten İtalyanlarla bir araya gelecek.

BAŞBAKAN O'NU ÖRNEK GÖSTERDİ


Başbakan Erdoğan bile Fatma Yaşargil'in bu girişimciliğinden etkilenmiş ki, Ulusal Ajans'ın 10. yılı dolayısıyla düzenlenen "81 il, 81 proje" etkinliğinde yaptığı konuşmada Fatma Teyze'den bahsetti. Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı olan Ulusal Ajans'ın katkılarıyla Anadolu insanının yaptığı projelerden ve girişimlerinden örnekler veren Erdoğan, “Fatma Canan Yaşargil, Antalya’da yaşayan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Bir ulusal ajans projesinde yer alarak reçel ve turşu yapımını öğretmek üzere iki defa Avrupa’ya gidiyor. –Niye güldünüz? Demek ki oluyor- Hatta şu anda da İtalya’da bu faaliyetini sürdürdüğü bilgisini aldım. Bunu yapan 92 yaşındaki bir teyzemiz. Ya bu milletin annesi her şeyi yapar. Bu milletin anası Çanakkale’yi fethedenleri doğurdu” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 2,300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,233 µs