En Sıcak Konular

Diş bakımı ihmale gelmez!

6 Mayıs 2013 09:42 tsi
 Diş bakımı ihmale gelmez! Kötü ağız kokusu evlilikleri bile bitirebiliyor.

Adana’da Diş Hekimi İbrahim Kocacık, yaz tatili yaklaşırken daha güzel görünmek ve kendini daha iyi hissetmek isteyenlerin diyet ve sporun yanı sıra diş bakımı için de sıraya girdiğini söyledi.

İbrahim Kocacık, dişlerin insan yüzünün aynası olduğunu belirtti. Kocacık, "Kararmış, sararmış, eksik veya kötü görünen dişler, insanın psikolojisini de olumsuz etkiler. Oysa sağlıklı, beyaz ve bakımlı dişler herkesin kendisini daha iyi hissetmesini ve güzel görünmesini sağlar" dedi. Kocacık, bakımsız dişlerin kötü görüntü kadar kötü koku kaynağı olduğunu da vurguladı. Kocacık, şunları kaydetti:

ÇAY SİGARA SARARMA NEDEN

"Yaz döneminde iyi görünmek, kendini iyi hissetmek isteyenler zayıflamak için nasıl diyete giriyor, spora başlıyorsa aynı şekilde güzel dişler için de diş hekimlerine koşuyor. Çünkü dişler insan yüzünde ilk dikkat çeken noktalardır. Diş hekimlerine bu isteklerle gelenlerin taleplerine yanıt veriyoruz. Ayrıca dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiğini, ağız sağlığının korunması ve bakım konusunda yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Ağız sürekli kullanılan bir organ. Ne kadar bakım yapılırsa yapılsın, dişler ne kadar beyazlatılırsa beyazlatılsın kirlenecektir. Özellikle çay ve sigara gibi dişlerin rengini bozan maddeleri tüketenlerin dişleri daha çabuk sararıp lekeleniyor. Özellikle diş beyazlatanlara, en az birkaç ay sigara, çay veya kola gibi renk verici maddelerden biraz uzak durmalarını öneriyoruz. Bize başvuran herkese dişlerin fırçalanması, ağız bakımlarının yapılması ve en az 6 ayda bir diş hekimine gidilmesi için uyarılarda bulunuyoruz. Eğer çok aksi bir durum yoksa sabah kalkınca ve akşam yatmadan dişlerin fırçalanması temizlik için yeterlidir. Kötü koku nedeniyle evliliklerin bittiğine bile tanık oluyoruz. Bu nedenle ağız bakımını ihmal etmeyin."

Hürriyet



Bu haber 1,053 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,626 µs