En Sıcak Konular

Ağrıya 7 doğal çözüm

30 Nisan 2013 10:50 tsi
 Ağrıya 7 doğal çözüm Mehmet Öz, tamamen doğal önerilerle ağrıyı dindirmenin formülünü veriyor…

Mehmet Öz/Hürriyet

Belki bel ağrısından şikâyetçisiniz. Ya da boynunuzdaki o korkunç ağrıdan. Veya en olmadık zamanda vuran şu şiddetli baş ağrısından... Hangisi olursa olsun, ağrılarınız varsa, yalnız değilsiniz. İşte size, hayata kaldığınız yerden devam etmenize yardımcı olacak, tamamen doğal öneriler...

Sırt ve boyun ağrısı için

En baş belası noktalar genellikle boyun ve sırt bölgesinde. Çünkü her hareket ettiğimizde omurgamızı eğerek omurga kemiklerinin arasındaki diskleri sıkıştırıyor ve eziyoruz. Bazen, diskin maruz kaldığı bu basınç diskin dışarı fırlamasına ve bir sinirin üzerine gelerek sinirin iltihaplanmasına ve beyne dinmeyen bir ağrı sinyali vermesine neden oluyor. Vücudumuzda omurilikten çıkan 50’den fazla sinir var.
 B12 vitamini: B12 vitamini takviyesi kullanmak, vücudunuzun sinirlerin etrafında, koruyucu tabakasını kalınlaştırmasına yardımcı olarak kısa devre yapmalarını ve ağrıya neden olmalarını engelliyor. Günde sadece bir-iki mg yeterli.
Kapsaisin: İyileştirici etkisi olan bu kremi boyun ve sırt kaslarınıza masaj yaparak sürün. Önce biraz yanma hissedebilirsiniz çünkü kapsaisin acı bibere acılığını veren maddenin ta kendisi! Herhangi bir kronik ağrıya karşı günde üç defa uygulayabilirsiniz. Şaşırtıcı olabilir ama kapsaisin spreyini iki kere sıkmak, baş ağrınızı dakikalar içinde geçirmenize yardımcı oluyor!

Eklem ağrısı için


Çoğumuz, özellikle de yaşımız ilerledikçe, eklem ağrısı yaşıyoruz. Yıllar geçtikçe, doğal yağlanma ve kıkırdak işlevi azaldığından eklemlerimizin de yüzeyi pürüzlenerek sürtünme ve ağrıya neden oluyor.
Boswellia özü: Hint buhuru olarak da bilinen boswellia, kıkırdak hasarını azaltarak eklem ağrısını hafifletiyor. Sağlık ürünleri satan mağazalarda bulabileceğiniz boswellia özünün faydalarından maksimum derecede faydalanmak için total konsantrasyonun yüzde 40’ını oluşturan ürünleri almaya özen gösterin. Eklem ağrılarını azaltmak ve hareketliliğinizi arttırmak için günde en az 300 mg alabilirsiniz.
Toz zencefil: Zencefilde bulunan yağlar eklem yerinde oluşan enflamasyonu azaltıyor. Sabah sıcak suyun içine, öğlen limonatanıza veya neyin içine yakışacağını düşünüyorsanız ona ekleyerek yedi gün boyunca günde birkaç kere yarım çay kaşığı kadar toz zencefil tüketin. Ayrıca zencefili, günde bir-dört gram olarak, tablet veya kapsül olarak tüketebilirsiniz. Tableti tek doz olarak alabilir veya daha küçük dozlara bölebilirsiniz.

Diğer ağrılar için


Şiddetli ağrılara arnica: Ağrılarınız uyarı vermeden şiddetleniyorsa, örneğin sırt ağrısı, omuz veya diz ağrısı çekiyorsanız, tamamen doğal arnica jeli deneyin. Bir tür çiçekten elde edilen arnika jel, sağlık ürünleri satılan mağazalarda bulunabilir ve yapılan bir araştırmaya göre sertlik ve ağrıları Ibuprofen jel kadar etkili bir şekilde azaltıyor. Hem de daha az yan etkiyle. Arnica jeli kireçlenme ağrılarında bile kullanabilirsiniz. Günde üç defaya kadar sürebilirsiniz fakat tahrişe neden olmaması için çatlamış cilt üzerinde ovuşturmamaya özen gösterin.

Vücut ağrılarına güçlendirici pelvik hareket: Vücudunuzun bir kısmı incindiğinde d:iğer kısımları bu zararı telafi etmek için daha çok çalışıyor, yani kaslarda daha çok stres ve gerginlik meydana geliyor. Bu da daha fazla ağrıya neden olarak bir kısırdöngü oluşturuyor. Bu basit hareket, bedenin merkezini hedef alarak tüm bedeni dengede tutup güçlendiriyor: Dizleriniz bükük ve ayaklarınız yere değecek şekilde sırt üstü uzanın. Göbeğinizi omurganıza doğru içeri çekin. Sonra, pelvisinizi (kalça kemiğinizi) yavaşça yerden yukarı doğru, sadece 2.5 santimetre kaldırın ve yavaşça indirin. 20 kere tekrarlayın.

Haftada iki-üç kez yapabilirsiniz.


Ağrılarınızı anında sıfırlayan konumsal rahatlama terapisi: Spazm ve kas ağrılarıyla geçireceğiniz bir günü daha yaşamaktansa konumsal rahatlama terapisiyle ağrınızı 90 saniye içinde yok edebilirsiniz. Bu teknik ağrıdan kurtulmanızı sağlayacak derecede güçlü, her yaş grubunda kullanılabilecek kadar uyumlu ve sadece haftada bir kez yapılması yeterli. Bu sayede boyun, dirsek, bacak ağrınızdan kireçlenme ağrılarına ve hatta âdet sancılarına kadar her türlü ağrınız rahatlayacak. En çok ağrıyan hassas noktayı bulun. Sonra bir kurşunkalem alarak ucunda silgi bulunan arka kısmıyla ağrı noktasına yaklaşık 90 saniye boyunca bastırın. Bastırırken kası çalıştırmak ve rahatlatmak için silgiyi döndürün. Aynı zamanda derin nefes almayı unutmayın.
Ağrıyan konuma uygulama yaptığınız bu konumsal terapi gerginliği azaltarak kastaki ağrıyı ortadan kaldırır. Silgiyi ağrıyan noktaya tuttuğunuzda, sinirlerinize ağrıyı rahatlatması için sinyaller gider ve vücudunuzun ihtiyacı olan anlık rahatlama sağlanmış olur.



Bu haber 1,364 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,194 µs