En Sıcak Konular

İyileşmenin sırrı istemekte…

17 Nisan 2013 09:32 tsi
İyileşmenin sırrı istemekte… Kişinin iç ve dış huzuru için bilinç ve bilinçaltı beraberliğinin ve dayanışmasının şart olduğuna da vurgu yapan Dr. Mehmet Yavuz 'bilinçaltı sırlarıyla' ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Serda Kıvılcım/Bugün

Dr. Mehmet Yavuz: "Hasta olduğuna inanan, sürekli ağrılarını düşünen bir kişide, bilinçaltı da bu düşüncelere uygun davranır.

Modern bilime göre bilinç yüzde 20, bilinçaltı yüzde 80 oranında varlığımızı yönetiyor. "Bu varsayımı üzerinden hareket edersek, büyük oranda bilinçaltının kontrolü altında olduğumuz gerçeğine ulaşabiliriz. Bilinçaltı varlığımızın gizli ama asıl yöneticisidir"  Reem Nöropsikiyatri'den Dr. Mehmet Yavuz  Dr. Beyin isimli kitabında ele aldığı 'bilinçaltı sırlarıyla' ilgili bu bilgileri paylaştı ve "İyileşmeyi istemek iyileşmenin yarısıdır" dedi.
 

Hekime inanmak tedavide önemli rol oynar

Bilinçaltının, telkin gücüne karşı çok hassas olduğunu vurgulayan Dr, Yavuz "İyileşemeyeceğim, ağrılarım dinmeyecek tarzında düşünceleri olan bir kişi de, bilinçaltı sürekli ağrı oluşturacak iç dinamikleri harekete geçirir. Ağrı ile alakalı hormonal aktiviteyi buna göre düzenler" şeklinde konuştu.

Sonuçta kişinin ağrı ile ilgili kabullenici olumsuz telkinlerinin, bilinçaltını da buna uygun davranmaya zorladığına değinen Dr. Yavuz şunları söyledi: "Bir noktadan sonra hiç hastalıktan ve ağrılardan kurtulmayan karekteristik bir klinik tablo ortaya çıkar. Bilinçaltı hastalığa ve ağrılara şartlanır. Bu durumda kullanılan ilaçların da pek faydası olmaz.

Kişi ancak çok inandığı ve güvendiği bir hekimin onun bilinçaltına hitap eden kuvvetli telkinleri ile düzelme sağlayabilir. Dolayısıyla hastanın, doktoruna inanması tedavi de çok önemli rol oynar."


Dua ve ritüeller de  bioenerji yayıyor

Dua etmenin de bir çeşit bioenerji yöntemi olduğunu ifade eden Dr. Yavuz, "Bilinçaltı vücudun sağlığını dengede tutmak için koruma altına alır. Vücudun kendi kendini doğal olarak iyileştirme kabiliyetinin olması bundandır. Alternatif tıbbın da temeli budur. Bu nedenle vücudun kendi kendini tamir etmesi ve hastalıkları önlemesi, bilinçaltınızın iyileştirici ve onarıcı kabiliyetine bağlıdır. Bu kabiliyeti azaltmak ya da mükemmele getirmekte sizin elinizdedir" diye konuştu.

Bilinç ve bilinçaltı uyumsuzluğu kaosa yol açıyor


Dünya üzerinde, psikolojik problemler yaşayan milyonlarca insanın, bilinç ve bilinçaltı uyumsuzluğu yüzünden huzursuz ve mutsuz olduğuna da değinen Dr. Yavuz, "Çünkü içinizdeki ben, dışınızdaki benle paralel değildir. Bu ise ne yaptığını bilmeyen, bir gün başka diğer gün bir başka davranış sergileyen, özetle kendisi ile barışık olmayan bir kişilik hali ortaya çıkarır" bilgisini paylaştı.
 
İç ve dış huzur için dayanışma şart


Kişinin iç ve dış huzuru için bilinç ve bilinçaltı beraberliğinin ve dayanışmasının şart olduğuna da vurgu yapan Dr. Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle, psikoterapistlerin ana hedefleri, bu uyumsuzluğu ortadan kaldırmak ve iki beni, tek ben haline getirmek yani kişinin içini ve dışını bir yapmaktır. İnsan aradığı huzuru ancak böyle bulabilir. İçinizdeki yaşam enerjisi ancak böyle ritmik ve ahenkli akabilir. Aksi takdirde nevrozlardan, çeşitli fobilerden, ruhsal çatışmalardan ve kişilik bozukluklarından kurtaramayız kendimizi. Dolayısıyla zihnimizin dengeli olması, hayatımızın da dengeli olmasını sağlar."



Bu haber 1,273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,564 µs