En Sıcak Konular

O yedikleriniz tavuk değil

12 Kasım 2013 10:50 tsi
O yedikleriniz tavuk değil İ.Ü Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekerek organik ürünlerin tercih edilmesini istedi.

Konuşma yaptığı masaya 1.5 yaşında köy tavuğu getiren Dr. Dizdar, "Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil" dedi.

Dr. Dizdar, Uşak Kent Konseyi tarafından düzenlenen Endüstriyel Çağ Kanserleri konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansı, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Uşak Kanserle Savaş Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. Dr. Yavuz Dizdar, bozulmayan ve kokmayan endüstriyel ürünlerin tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Dr. Dizdar, "Bilim geleneğin yanında sıfırdır, geleneğe güvenin ve organik ürünlere yönelin. Hastalıklar artık günümüzde değişen yüzleri ile karşımıza çıkıyor. Bugün çoğu kişide tiroid kanseri mevcut" dedi.

Dr. Dizdar, konuşma yaptığı yerdeki masaya bir köy tavuğu koydu. Dr. Dizdar, "Masada duran tavuk 1.5 yaşında. Doğal ortamda yetiştirilmiş ve organik. Şimdikilere bakıyorsunuz bu boyuta 45 günde geliyorlar. Yumurtadan yeni çıkan civcive kemikleri gelişmesin, et yapsın denilerek hemen antibiyotik veriliyor. Tavuklar tarladaki patatesler gibi hiç kıpırdamadan yetiştiriliyor. Önceden iki saatte zor pişen tavuk, şimdi 15 dakikada pişiyor. Bu körpe diye bir inanç başlamış. Bugün yenilen tavuklar ne yazık ki tavuk değil. Yumurtaları da klorla yıkayıp piyasaya sürüyorlar. Endüstriyel ürünlere karşı dikkatli olalım organik olanları tercih edelim" diye konuştu.

AÇIK SÜT ALIN

Dr. Yavuz Dizdar, marketlerde satılan yoğurtların hiç bozulmadan ve ekşimeden aylarca raflarda kaldığını savundu. Dr. Dizdar, "Evime hazır yoğurt alarak beklettim. Yoğurt tam 1.5 yıldır hiç bozulmadan ve ekşimeden eski tazeliğinde duruyor. Bir markete giderek neden bozulmadıklarını sordum, aldığım cevap ilginçti. Yoğurtların son kullanım tarihleri bittiğinde firma yetkilileri marketlere giderek yoğurdun ambalaj kapağını değiştirip yeniden rafa koyuyormuş. O nedenle açık süt alın, yoğurdunuzu kendiniz yapın. Organik ürünlere duyarlılık konusunda toplumun artık uyanması, hakkını araması gerekiyor. Size tavsiyem köylümüzü destekleyip köylüye sahip çıkın. Her şeyin organik olanını tüketin" diye konuştu.

Dr. Dizdar, tıpta artık ilerlemenin olmadığını belirtti. Dr. Dizdar, "Tıp artık para kazanılması üzerine kurulmuş. Bu 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana böyle. Tıpta ilerleme yok ancak teknoloji her geçen gün gelişiyor. Robotlarla ameliyatlar yapılıyor. İnsansız traktörler tarlayı ekip biçiyor. Teknoloji ilerliyor ancak tıp ilerlemiyor" dedi.

Vatan



Bu haber 1,841 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,773 µs