SU | " /> SU | "/>

En Sıcak Konular

Binbir derde deva SU

1 Haziran 2009 10:12 tsi
Binbir derde deva SU Su, doğanın en güzel sağlık maddelerinden biridir. Suyun vücuda bir çok yararı vardır. Bu yararları öğrenmek için tıklayınız...

Kaşıntıya ve uyuza iyi gelir

Avrupa’da 700 yıl tıp hocalığı yapan ünü dillere destan, hekimlerin piri İbn-i Sina’nın 'Tıp Kanunu' kitabından bugüne kadar hiçbir yerde rastlamadığınız çok özel formülleriyle şifa bitkilerin reçeteleri…

Dr. Yaman SÖNMEZ ve Tarihçi Ahmet ALMAZ hazırladı.


Su, yararlı bir maddedir.Kötü su (bozuk su), durgun ve bulanık olur. Tadında ve kokusunda tuhaflık vardır. Külü bulanık ve ağır olduğu için çökelmeye, durulmaya çalışır. Onun üzerinde zar gibi kuru, acayip şeyler vardır. Otlar suyun yüzende donmuş bir tabaka meydana getirir. Biliniz ki, bu tip suların zararını, süt, nişasta, ince reyhan şarabı ve salatalık ve bakla tozu sulandırılarak kullanılırsa, temizler, giderir; ağır ve bulanık suların zararı neyse, sarımsak, soğan ve pırasa gibi maddeler giderir, onları temizler. Özellikle onların üstüne su içilirse, zararını ve vereceği sıkıntıyı giderir. Suyun sertliği, bazen yoğunluğu, bazen onun keskinliği ve temizleyici olma özelliğinden kaynaklanır. Bazen de sert suların aşırı boşaltıcı etkisi vardır. Acı suyu tatlılar, tuzlu suyu Mersin ağacı muşmula incir ve sevik düzeltir. Bütün kirli ve zararlı suları sirke ile terbiye edip, düzeltir.

iÇERiĞi

Deniz suyu, yakıcı ve keskindir. Kirli sular ve benzerleri sinir hastalıklarına iyi gelir. Özellikle bu sularla yıkanmak gerekir. GÜZELLiK Deniz suyu, soğuktan olan çatlaklara ve yaralara iyi gelir. Ayrıcı bitleri (kambir) öldürür ve cilt yüzeyindeki morarma ve kan pıhtılaşmasını da dağlar. Kükürtlü su (mai'l-kibritiyye) cilt bozuklukları olanlara, behak (addison) ve bers (vitiligo) hastalığına iyi gelir.

HUMMALAR

Kükürtlü sular, pis ve durgun sular ve çok sıcak sular, ateş yapar. Sert sular, dört günde bir gelen nöbetler (sıtma) oluşturur. BAŞ ORGANLARI Ilık su, baş ağrılarını artırır ve sıcak su da baş ağrısına zararlıdır. Sıcak deniz suyu buharı baş ağrısına yararlıdır. Bakırlı su , ağız ve kulağı etkiler.

YARARLARI

Soğuk sular, (kanallarında) tıkanıklık olanlara zararlıdır. Dolaşımı iyi olanlara ise iyi gelir ki, bu dolaşım vücuttaki herhangi bir sıvının herhangi bir organında olabilir; hepsi üzeride etkilidir. Dolaşım bozukluklarına iyi gelir. Şayet sindirim sisteminin emilme, süzme ve atma fonksiyonları normalse, soğuk su, bu sistemleri güçlendirir.

ŞİŞLER

Kükürtlü sular, eklemlerdeki şişlere ve sertliklere ve se'lil (onunla alakalı kısımlar) için yararlıdır.

YARALAR

Saf su, yaralara iyi gelmez. Onları sulandırır; o, onlara zıttır, ters düşer; yaralar için ona karşı tedbir almak gerekir. Deniz suyu kaşıntıya (hıkke), uyuza (celb) iyi gelir ve kükürtlü su, aynı şekilde uyuza ve haşarata karşı iyi gelir. Aynı zamanda sa'fete (eğrelti otu yaprakları) de iyi gelir.

HAREKET ORGANLARI

Deniz suyu, sinir hastalıklarına iyi gelir. Özellikle onunla banyo yapmak yararlıdır. Titreme (ra'şe), felç ve hadr (uyuşma) gibi rahatsızlıklara yararı olur. Aynı hastalıklara kükürtlü sularda yararlı olur. Bütün eklem ağrılarına ve soğuk sinir hastalıklarına etkilidir. t Çok soğuk su göğse zararlıdır. Ayrıca bronşlar üzerinde de zararlıdır. Çünkü su rutubetlidir. Bronşların kuru olması gerekir. Ilık su boğaz , küçük dil ve göğüsteki şişlere iyi gelir. Meme urları deniz suyu ile ovulur. Killi su bazen akciğerlere yararlıdır. Şaplı su, kan tükürmeye iyi gelir.

ZEHİRLENME

Yılan sokan kimse, denize girse, deniz suyu ile banyo ona iyi gelir. Aynı şekilde zehirli ve zehirsiz hayvan ısırmalarına iyi gelir.

SOLUNUM DIŞARI ATAN ORGANLAR:

Deniz suyu, kolit için lavman yapılır. Bazen içilere ishal etkisi verir. Sonra üzerine tavuk suyu içilerek, yakıcı etkisi giderilir. Şaplı su, regl kanamasına ve düşüğe engel olur. Kükürtlü su, rahim ağrılarına iyi gelir. Soğuk su, cinsel gücü azaltır. Bağırsaklarda kabız etkisi gösterir; meninin hareketini durgunlaştırır. Tuzlu su, ishal yapar; sonra kurutucu etkisiyle kabız yapar. Madensel sular, idrarı, regli ve doğuma zorlaştırır. Madeni sular, hıltları kurutur ve bazısı kurutucu etki yapar. Bazısı şaplı sular gibi akl yapar ve kulunç da meydana getirir. Demirli ve bakırlı sular, böbrek ve kulunç üzerinde gerçekten iyi etki yapar ve bulanık sular, böbreklerde ve mesanede taş yapar ve içinde demir söndürülen su, kan tükürmeye iyi gelir.

BESLENME ORGANLARI:

Demirli suyun dalak ve mideye yararı vardır. Bakırlı su da demirli su ile benzer etkiye sahiptir. Çok soğuk su dolaşım bozukluğu olanlara iyi gelmez. Deniz suyu ve benzeri sular mideye zararlıdır. Deniz suyu buharı, ödeme iyi gelir. Killi sular, bazen mide rutubetinin düzenlenmesi açısından faydalı olur. Şaplı sular, kusmayı engeller. Aynı zamanda kabız hummaları da engeller. Kükürtlü sular; dalak şişlerine ve dalak ağrılarına iyi gelir. Aynı zamanda karaciğere de iyi gelir.

bugün



Bu haber 1,754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,603 µs