En Sıcak Konular

Bitkilerle uçuk nasıl geçer?

22 Ekim 2015 11:08 tsi
Bitkilerle uçuk nasıl geçer? Deri hassasiyeti oluşan kişilerde de kolaylıkla uçuk çıkar. Peki uçuk bitkisel çözümlerle nasıl geçer ?

Uçuk nasıl geçer bitkisel?

Uçuk herpes simplex viru¨su¨nu¨n (HSV-1) neden olduğu bir enfeksiyonun sonucunda meydana gelir, enfeksiyon dudak etraflarında içi sıvı dolu bu¨llerin ortaya çıkması ile karakterize olur.


Uçuk için karakteristik bir özellik enfekte olan bölgedeki kaşıntı ve yanmadır. Herpatch ile zamanında tedavi edilmezse haftalarca su¨rebilecek bir rahatsızlıktır, ve bazen bu uçuklar neden oldukları kaşıntı sebebiyle son derece rahatsız edici olabilirler.


Uçuklar son derece bulaşıcıdır ve vu¨cudunuzun başka bölgelerine ve başka insalara bulaşabilir.
Sarımsak: Bitkisel yönden bakıldığında uçuğa iyi gelen bitkiler arasındadır sarımsak. Halk arasında da bilindiği üzere sarımsağın doğal antibiyotik özelliği olduğu iddia edilmektedir. Temizlenmiş ve ikiye bölünmüş sarımsak ile uçuk üzerine yavaşça masaj yapılmalıdır. Bu işlem belli aralıklarla hastalıklı bölgeye uygulanmalıdır. Bir müddet sonra uçuğun iyileşmeye başladığı fark edilecektir.


Melisa Otu: Uçuk için bitkisel çözümlerde diğer faydalı bitki ise melisa otudur. Melisa otu mantar, virüs ve bakteri gibi zararlı enfeksiyonlara karşı oldukça etkilidir. Hem çay şeklinde hem de yağ olarak uygulanabilir. Uçucu özelliğe sahip yağ olduğundan dolayı suyla karıştırılarak sorunlu bölgeye sürülmesi uçuğa iyi gelir. Eğer çay olarak uygulanacaksa bir parça pamuk çaya batırılarak ıslatılmalı ve uçuklu olan alana sürülmelidir. Bunun yanında isteğe göre melisa çayı direk içilebilir, o da tedavide faydalı olmaktadır.
Ekinezya Bitkisi: Uçuk tedavisi için ekinezya bitkisinin de etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Ekinezya bitkisi içerisinde makrofaj adı verilen madde barındırmaktadır. Bu madde virüslü hücrelerin yok edilmesine fayda sağlamaktadır. Uçuğun oluşturduğu yara üzerine uygulandığında bölgenin kısa sürede iyileşmesine imkan sağlamaktadır.


Aloe Vera: Pek çok cilt bakım ürününün ana malzemesi olan aloe vera uçuğun bırakabileceği lekelerin görünümünü en aza indirip, hücrelerin çabuk bir şekilde toparlanmasına faydaları vardır. Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda aloe veranın uçuk hastalığını ortaya çıkaran virüsü pasif hale getirdiği anlaşılmıştır 



Bu haber 2,665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,653 µs