En Sıcak Konular

At eti satan markalar bakanlık tek tek açıkladı

23 Temmuz 2015 11:09 tsi
At eti satan markalar bakanlık tek tek açıkladı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ürünü, süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içecek ve tahin gibi 171 parti ürün ile takviye edici gıda, çikolata, alkolsüz içecek ve kahve şeklindeki 40 parti üründe taklit veya tağşiş yapıldığını tespit etti.

Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi'nin kurulması ve riske dayalı denetim sistemine geçilmesi çalışmaları neticesinde, 2015 yılı Haziran ayı sonu itibariyle yaklaşık 335 bin denetim gerçekleştirildi. Resmi kontroller sonucunda zaman zaman çok düşük miktarda da olsa, 2015 yılı Haziran ayı sonu itibariyle, 335 bin denetim sonucu 79 parti ürün taklit/tağşiş kapsamında ve 16 parti ürün ise içerisinde bulunmaması gereken ilaç etken maddesi bulunduğu için haksız kazanç elde etmeye yönelik olarak gıdalarda taklit/tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi bulunduğu tespit edildi.

İŞTE O ÜRÜNLER- TIKLA ÖĞREN
 
Birinci grupta yer alan taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerle ilgili olarak toplam 171 parti ürün (et ürünü, süt ürünü, bal, zeytinyağı, alkollü içecek ve tahin) açıklandı. Taklit ve tağşiş edilmiş ürünleri üreten firmalar hakkında 5996 sayılı Kanun kapsamında 14 bin 649 TL idarî para cezası uygulanarak; bu ürünlerin mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verildi.
 
İkinci grupta yer alan kişilerin sağlığını tehlikeye düşürebilecek şekilde laboratuvar analizleri neticesinde içeriğinde ilaç etken maddesi tespit edilen 40 parti ürün (takviye edici gıda, çikolata, alkolsüz içecek ve kahve) açıklandı. Bu ürünler, masrafları sorumlusuna ait olmak üzere piyasadan toplatılmasına karar verildi ve ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirildi. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
 
Bakanlık, kamuoyuna duyuru uygulamasının temel amacını, tüketicinin sağlığı ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesi olduğuna işaret etti.
 
(CİHAN)

Bu haber 2,813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,506 µs