En Sıcak Konular

Boyun ağrıları için...

15 Mayıs 2015 12:28 tsi
Boyun ağrıları için... Boyun ağrısı nasıl geçer?

Boyun ağrısı yaygın şikayetler arasındadır ama ağrı tuttuğunda bu bilgi pek bir işe yaramaz. Ağrı ve tutulma nedeniyle hareketleriniz kısıtlanabilir ve en basit işlerinizi görmek bile bir işkence halini alır. 50 yaş üstü kişilerde sık görülen boyun ağrısı, başın bittiği yerle omuzların başladığı bölge arasında herhangi bir yerde hissedilebilir. Ancak boyun ağrısının bu bölgeyle sınırlı kalmayıp, sırta ve kollara vurduğu da olur.

Kas incinmesi ve spazm: Boynunuzda ağrı ve sertlik var. Ancak kısa zaman önce herhangi bir kaza geçirmediniz ve başkaca belirti de yok. Kas incinmesi ve spazm, boyun ağrılarının en çok görülen nedenlerindendir. Kötü duruş, gerginlik ve duygusal stres ( bu durumda boyun kasları uzun süre gergin kalır ), eski ya da yeni boyun yaralanmaları gibi birçok sebep söz konusu olabilir. Bunun için kendi kendinizi tedavi yöntemleriyle rahatlayabilirsiniz.

Sinir sıkışması: Boynunuzda olan ağrı, kollarınıza kadar geliyorsa, tek taraflı olarak kolunuzda veya elinizde uyuşma ve karıncalanma da olabilmektedir. Artrit ya da boyun sakatlanması neticesinde, omuriliğinizde bir sinir sıkışmış olabilir.

Menenjit: Şiddetli bir baş ağrısı, ateş, mide bulantısı, kusma, baş dönmesi veya bilinç bulanıklığıyla beraber, boynunuzda ciddi bir ağrı var ve parıltılı bir ışığa baktığınızda gözleriniz de ağrıyor, boynunuz o kadar çok sertleşmiş ki, çenenizi göğsünüze değdirme şansınız yok. Menenjit, boyun ağrısının az görülen ancak çok tehlikeli olan bir nedenidir.

Boyun ağrısını önlemek için ne yapılmalı?

Otururken ve ayakta dururken değil, aynı zamanda hareket halindeyken de duruşunuzu düzeltmeniz, boyun ağrı ve sertleşmesini engelleyebilir. Dik oturun, göğsünüzü şişirin, çenenizi hafif bir şekilde eğin ve başınızı kulaklarınızı omzunuza değdirecekmiş gibi yapın. Kaslarınızın gerildiğini ve sertleştiğini hissettiğinizde, meşgul olduğunuz işe ara verip dinlenin. Boynunuza masaj yapın, başınızı döndürün ve derin bir şekilde nefes alıp verin.

Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,193 µs