En Sıcak Konular

Ağlamaktan çekinmeyin!

13 Ocak 2015 11:58 tsi
Ağlamaktan çekinmeyin! Uzm.Psk. Gamze Eser, "ruhsal arınmanın en saf hali olan ağlamaktan çekinmeyin" tavsiyesinde bulunuyor

Ağlamak güzeldir ve son derece de iyidir diyen Uzm.Psk. Gamze Eser, ruhsal arınmanın en saf hali olan ağlamaktan çekinmeyin diyor..

Uzm.Psk. Gamze Eser, "Bilim insanları üç farklı tür gözyaşına sahip olduğunu söylüyorlar. Bunlardan ilk ikisi vücudumuzun kimyasal tepkimelerinden oluşurken, üçüncü tür gözyaşı tamamen yoğun duygular yaşamamız sonucunda meydana geliyor."

Kişinin yaşadığı duygusal karmaşanın durulmasına sebep olan ağlama eylemi, onu rahatlatır, daha sağlıklı düşünmeye ve içsel cevap bulmaya yardımcı olur" diyor.

Uzm.Psk. Gamze Eser ayrıca, "Sevinç, keder, kayıp, çaresizlik, sinir, heyecan, suçluluk gibi yoğun yaşanan birçok his, gözyaşlarımızın serbest kalmasına sebep olurken, insani yanımızın da ne kadar çok kuvvetli olduğunu bize gösterir.

Çoğu zaman can acıttığını düşündüğümüz ağlama hissi aslında kendi kendimizle geçirdiğimiz en özel dakikalardır. İtiraf edemediklerimizi söyleme, geciktirdiğimiz özrü dileme, sevgimizi gösterme ve içinde genellikle çaresizlik barındıran, kelimelere dökemediğimiz ve adlandıramadığımız duyguları serbest bırakmamızın en somut halidir."

Herkesin ağlama ihtiyacı duyduğunu belirten Eser, "Ağlamanın eyleminin kadını, erkeği yoktur. Her insan ağlama ihtiyacı duyar ve ağladıkça rahatlar."


TOPLUMSAL ÖN YARGILAR VAR
Gamze Eser, "Toplumsal önyargılar nedeniyle bizim için çok özel ve gerekli olan bu eylemi sınırlandırarak, yasaklayarak, saklayarak yaşıyoruz maalesef. Ve bu şekilde öğretiyoruz çocuklarımıza. "Sus,ağlama!'' kelimelerini o kadar çok kullanıyoruz ki, çocuk neye, nasıl ve neden ağlaması gerektiğini tam olarak kestiremiyor. Hep bir "hata mı yapıyorum,'' çelişkisine düşüyor.

Oysa duygularımızın bilincine varmamıza yardımcı olan bu eylem, bizi zihinden uzaklaştırıp fiziksel olarak rahatlatan en masum boşalma yolumuzdur.

İçimizde biriken ve bilinçaltımıza yerleşip uygun olmayan bir yer ve zamanda, tahmin edemeyeceğimiz bir biçimde ortaya çıkması kesin olan olumsuz duygulardan kurtulup özgürleşmemiz için ağlamanın ne kadar gerekli olduğunu bilebilsek, kim ne der, karizmam çizilir mi gibi kaygıları boş verip rahat rahat dökeriz gözyaşlarımızı.

Gülmek ne kadar güzelse ağlamak da o kadar harikadır. Göz pınarlarınız dolduğunda bırakın aksınlar ve yıkasınlar ruhunuzu. Sağalmanın en doğal halinden mahrum etmeyin kendinizi lütfen.



Bu haber 3,212 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,407 µs