En Sıcak Konular

Doğum kilolarını doğal yolla verin

19 Aralık 2014 10:21 tsi
Doğum kilolarını doğal yolla verin Hamilelik sonrası en çok yakınılan durumlardan biri de alınan kilolar. Eğer kilo vermekte zorluk çekiyorsunuz işte size doğal çözümler.

Emziriyorsanız hedefinizde gerçekçi olmanız gerekir. Emzirme dönemindesiniz ve sütünüzün kesilmemesi birincil önceliğiniz.

Kahvaltıyı asla atlamayın

Kahvaltı olmazsa olmazımız olmalı. Mevsime uygun söğüş sebzelerle, zeytin ve tam buğday ekmeği ile sofranızı zenginleştirin. (tatlı olarak sütü artırmaya yönelik 1 tatlı kaşığı tahin helva veya tahin pekmez kahvaltıya eklenebilir.)

Anne yemeği kompostolara geri dönüş başlasın!

Emzirme olayı enerji harcatan bir olay, dolayısıyla vücut süt üretmek için ekstra enerji harcıyor.  Sizin bu enerjiye katkıda bulunabilmeniz için sık aralıklarla kaliteli beslenmeniz gerekiyor. Ara öğünlerde kuru meyvelerden yapılmış şekersiz kompostolar, süt veya yoğurtla birlikte tüketilebilecek kuru meyveli yulaf karışımları, taze meyve tercihleri, kepekli ekmeğe yapılmış tostlar tercih edebilirsiniz.

Ana öğünlerdeki mönüler 4 ana besin grubunu içerisinde barındırmalı. Karbonhidrat, protein-vitamin-mineral–yağ ve su…

Dökülen saçlar için özel formül

Doğumdan 4 ay sonra annede saçlarda dökülmeler meydana gelmeye başlar. Bununla başa çıkabilmek için saçlarınıza badem yağı, şerbetçiotu yağı veya susam yağı içeren karışımlar hazırlayıp, masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Doğumdan 3-4 ay sonra kan tahlili yaptırarak, genel vitamin- mineral düzeyinize baktırmakta fayda var. B12, folik asit, demir, D vitamini düzeylerinize mutlaka baktırın. Doğumla birlikte vücutta kayıplar artmış olabilir. Bunların eksikliği sinir, bağışıklık sisteminizi olumsuz etkiler.

Sütlü tatlıları tarçınla birlikte tüketin

Ha­mur işi tat­lı­lar ye­ri­ne süt­lü tat­lı­lar ter­cih edil­me­li. Süt­lü tat­lı­la­rın üze­ri­ne mut­la­ka tar­çın ser­pil­me­li. Tar­çın kan şe­ke­ri­ni den­ge­le­ye­rek, aç­lık me­ka­niz­ma­sı­nı kon­trol edi­yor. Do­la­yı­sıy­la ki­şi da­ha geç acı­kı­yor, şe­ker is­te­ği kı­rı­lı­yor.

Sindirim sisteminizi bitkilerle mutlu edin

Büyük şehirde yaşamanın en zor yanları; hareketsiz ve stresli yaşam, düzensiz ve dengesiz beslenme şeklidir. Hepsi bir araya geldiğinde kabızlık, hemoroit problemleri gibi gündelik yaşamı olumsuz etkileyen bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. İşte sindirim sistemi rahatsızlıklarını bitkilerle mutlu etmenin yolları

Bağırsaklarınız düzenli çalışıyor mu?

- Posa ve liflerle beslenmeye dikkat edin: Öncellikle yiyeceklerden aldığınız posa miktarının günlük olarak yaklaşık 25-30 gr arasında olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ana öğünlerde ve ara öğünlerde lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi, gaitanın kıvamının yumuşamasına ve daha kolay bağırsaklardan atılmasına yardımcı olur.           

- Beslenmenizde zeytinyağı ve tereyağını eksik etmeyin: Yağsız diyet, metabolizmanın yavaşlamasına ve bağırsakların tembelleşmesine neden olur .

- Hayatın dinamiğini su ile yakalayın: Günde 1,5 – 2 litre su tüketin.

- Egzersizi yaşam biçimi haline getirin: Haftada en az 3 defa yapılacak, egzersiz desteği sindirim sisteminizi rahatlatmaya yetecektir.

Dyt. Fitoterapi Uzmanı Ece Güney AKKUŞ- BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,265 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,540 µs