En Sıcak Konular

Bu besinler zayıflatıyor!

3 Aralık 2014 10:45 tsi
Bu besinler zayıflatıyor! Za­yıf­la­tan be­sin­ler­le ha­ya­tın ta­dı­nı çı­ka­rın

Av­lan­ma­dan, dağ te­pe ge­zip top­la­ma­dan, ekip biç­me­den be­si­ne ulaş­mak mo­dern ya­şa­mım ge­tir­di­ği şiş­man­lı­ğın en bü­yük se­be­bi. Üs­te­lik mü­hen­dis­lik ha­ri­ka­sı gi­bi su­nu­lan, ba­yat­la­ma­sı en­gel­len­miş, ya­pay lez­zet ka­tı­cı ve renk­len­di­ri­ci­ler­le giy­di­rir­miş

Grey­furt ile ki­lo­la­rı­nı­zı ko­lay­ca ve­rin

Her ye­mek­ten ön­ce ye­nen ya­rım adet grey­fur­tun ki­lo ver­dir­di­ği­ni gös­te­ren araş­tır­ma­lar var. Yağ ya­kı­cı ol­ma­sa da tok­luk his­si ver­me­si ile ön plâ­na çı­kı­yor.

Keçi peynirinin sihirli gücü

En uzun ve sağ­lık­lı ya­şa­yan ki­lo so­ru­nu ol­ma­yan top­lu­luk­lar­dan bi­ri olan Gi­rit­li­le­rin gün­de yak­la­şık 200-300 gr ke­çi pey­ni­ri tü­ket­tik­le­ri bi­li­ni­yor. Ye­şil­lik­le bes­le­nen ke­çi­ler­den el­de edi­len pey­ni­rin içer­di­ği yağ asi­di­nin tok tu­tu­cu ve ki­lo ver­di­ri­ci özel­li­ği ol­du­ğu dü­şü­nü­lü­yor.

İn­sü­lin di­ren­ci­ni ba­dem, ce­viz fın­dık­la kı­rın

Kav­rul­ma­mış ham ha­liy­le tü­ke­til­dik­le­rin­de do­yu­ru­cu özel­lik­le­ri, içer­dik­le­ri fay­da­lı yağ asit­le­ri ve yük­sek an­ti­ok­si­dan özel­lik­le­ri in­sü­lin di­ren­ci­nin kı­rıl­ma­sı­na ve yağ ya­kıl­ma­sı­na yar­dım­cı olu­yor.

Yu­mur­ta hız­lı ki­lo ver­di­ri­yor

Bir ça­lış­ma­ya gö­re si­mit ye­ri­ne yu­mur­ta yi­yen ka­dın­la­rın iki kat da­ha faz­la ki­lo ve­re­bil­dik­le­ri bil­di­ri­li­yor, tok tu­tu­cu ener­ji ve­ri­ci özel­li­ğiy­le hal­siz­li­ği en­gel­li­yor.

İçe­cek­le­rin sü­sü: Tar­çın

İn­sü­lin di­ren­ci­ni azal­ta­rak, kan şe­ke­ri­ni den­ge­le­ye­rek yağ ya­kıl­ma­sı­na yar­dım­cı olu­yor. Şe­ker has­ta­lı­ğı ris­ki­ni azal­tı­yor. Gün­de 5-6 gr ta­ze çe­kil­miş toz ha­lin­de tü­ke­til­me­si öne­ri­li­yor.

Yulafla yağlardan kurtulun

Bol mik­tar­da lif ve sağ­lık­lı kar­bon­hid­rat (şe­ker) içer­di­ğin­den kah­val­tı­da tü­ke­til­me­si yağ ya­kıl­ma­sı­nı ko­lay­laş­tı­rı­yor sık acık­ma­yı en­gel­li­yor.

Di­ye­ti ko­lay­laş­tı­ran bit­ki: Bro­ko­li Dü­şük ka­lo­ri­si, kan­se­re kar­şı ko­ru­yu­cu özel­lik­li ve bol lif içer­me­si ne­de­niy­le di­ye­ti ko­lay­laş­tı­rı­yor.

Atış­tır­ma­lık­la­rın en gü­ze­li: Çiğ seb­ze

Faz­la ka­lo­ri al­ma­dan aç­lı­ğı­nı­zı ya­tış­tır­mak ve doy­mak için çiğ ka­bak, ha­vuç, sa­la­ta­lık, bi­ber, do­ma­tes en uy­gu­nu. Yük­sek vi­ta­min içe­rik­le­ri di­yet­te hal­siz­li­ği ön­lü­yor.

Ka­lo­ri­siz lez­zet: Sir­ke

Sa­la­ta­ya lez­zet ver­mek için ka­lo­ri­siz bir se­çe­nek arı­yor­sa­nız sir­ke çok uy­gun. Üs­te­lik kı­sıt­lı da ol­sa ba­zı araş­tır­ma­lar yağ yak­ma­yı ko­lay­laş­tır­dı­ğı­nı dü­şün­dü­rü­yor.

Avokado ile kilolara geçit yok  

Bu tropik meyve içerdiği faydalı yağ, protein ve yüksek lif oranı sayesinde hem lezzetli hem de de doyurucu. Kilo almayı engelleyeci besinler arasında gösteriliyor.


bugün



Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs