En Sıcak Konular

Akne için çözüm: Yoğurt

18 Kasım 2014 10:23 tsi
Akne için çözüm: Yoğurt Dermatoloji Uzmanı Dr.Şerafettin Saraçoğlu, yapılan son çalışmaların akne ve rozasea vakalarında probiotik kullanımı ile daha hızlı ve güvenli iyileşme sağlanabildiğini gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

"Son yıllarda Probiotikler sindirim sisteminin sağlıklı olmasını ve kalmasına yardımcı olan ana maddeler olarak algılanmaktadır. Gerek yoğurtlarda bulunan gerekse toz formunda günlük destek ürünü şeklinde kullanılabilen probiotikler dost bakteri türleridir ve sağlığımızı devam ettirmek için gereklidirler.

Günümüzde barsaklar için çok yaralı olan bu dost bakterilerin sindirim sistemi yanında deri üzerinde de olumlu etkilerinin olduğu gösterildi. Akne ve rosaseaya yatkın kişiler günlük aldıkları probitik kullanımı ile düzeldiği gözlendi. Vücudumuzda birçok bakteri bize zarar vermeden bizimle birlikte yaşarlar. Bu bakteriler aksine birçok organın normal çalışmasını sağlar.

Probiotiklerin akneli hastalarda nasıl yararlı olduğunu anlamak çok kolay olmadı. Çünkü etki mekanizması çok karmaşık. Şu anda probiotik içeren krem veya maskeler ile benzer etkinin elde edilip edilemediği araştırılıyor. Aslında doğal yoğurttan elde edilen bazı maskeler ülkemizde çok uzun yıllardır maske olarak kullanılıyor. Bu durumu batı tıbbı daha yeni keşfediyor."

Özel Elit Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr.Şerafettin Saraçoğlu, yoğurtlu maskelerle ilgili olarak şu önerilerde bulundu:

Yoğurtlu Akne Maskeleri:

1. 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırılıp temizlenmiş yüze sürülecek. 15 dakika bekletildikten sonra yıkanacak. Bu maske haftada 2-3 kez kullanılabilir.

Karma Ciltler İçin Ballı Yoğurt:

2. Karma ciltler için ballı yoğurt maskesi. Bir çay kaşığı organik balı 3-4 çay kaşığı doğal yoğurt ile karıştırıp kullanabiliriz. Bal doğal antibakteriyel etki yanında iyi nemlendirici özelliği sayesinde akneli karma ciltlerde etkili yanıt almada yardımcı olacaktır.

Günümüzde probiotik içeren bakım ürünleri hazır olarak da satışa sunulmuştur. Probiotiklerin her türü deri üzerinde aynı etkiye neden olamıyor. Etkinin en iyi olduğu probiotik bakteri türleri Streptococus thermophiles, streptococus salivarius, bifidobacterium longum suşlarıdır. Hazır probiotik içeren kremlerden yaralanmak istendiği taktirde bu bakteri suşlarını içeren ürünler tercih edilebilir."

 

 


Bu haber 2,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,406 µs