En Sıcak Konular

Kanser için C vitamini mucizesi!

7 Kasım 2014 12:54 tsi
Kanser için C vitamini mucizesi! Kanser hastalığının tedavisi için organik yöntemlerin başında sağlıklı beslenme geliyor. Kanser için son yıllarda C vitamini kullanıldığını biliyor musunuz?

Uzmanlar kanser için son yıllarda bağışıklık sisteminin önemine vurgu yapıyor. Kanseri yenmenin en önemli yolu güçlü bir bağışıklık sistemi. Bunun için de C vitamini çok önemli. Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarında önemli rolü olan C vitamini son yıllarda kanser tedavisinde de kullanılmaya başladı.

Bağ dokusu ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarında önemli rol oynayan C vitamini, pek çok hastalık gibikanser tedavisinde de etkili oluyor. Yapısal olarak büyük oranda şekere benzeyen C vitamini kanser hücrelerinin yok edilmesinde kemoterapi ile birlikte kullanılıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirici vitaminler listesinin en başında C vitamini gelir. Vücuttaki enfeksiyonla savaşan alyuvar ve antikorların üretimini artıran, daha da önemlisi; virüsler üzerinde etkili olan doğal protein interferonu yükselten C vitamini, son yıllarda kanser tedavisinin de önemli silahlarından biri oldu. Onkolog Doç. Dr. Mutlu Demiray, sadece tümör hücrelerinin ölümüne neden olan, normal hücrelerde hiçbir etkisi bulunmayan bir tedavi ajanı olarak C vitamininin çok hızlı tümör yıkımlarına yol açtığını söyledi.

C vitaminindeki bu etkinin araştırmalarla kanıtlandığına vurgu yapan ve kanser hücrelerinin normal hücrelerden en temel farkının beslenme şekilleri olduğunun altını çizen Demiray, normal hücrelerin yağları ve başka maddeleri enerji kaynağı olarak kullanırken kanser hücrelerinin sadece şekeri kullandığını ve bu nedenle de normal hücrelerden yaklaşık 200 kat fazla şeker tüketen kanser hücrelerinin C vitaminini şeker sanarak kendilerine çektiğini söyledi.

Vitamin C'nin yüksek dozlarda kanser dokusunda oksijenli suya dönüştüğünü söyleyen Demiray, "Kanserli dokuda oluşan bu su, kanser hücreleri için ölümcüldür. Çünkü vitamin C’yi şeker sanan kanser hücrelerinde oluşur ve kanser hücrelerinde oksijenli suyu temizleyebilecek enzimler yoktur. Kanser teşhisi sırasında veya sonrasında PET/CT tetkikinizde tümörünüz verilen ilacı tuttuysa C tedavisinden fayda görebileceğiniz anlamına geliyor" dedi.

KANSERDE C VİTAMİNİ HANGİ KRİTERLERE GÖRE KULLANILMALI?

Araştırmaların, C vitamini uygulamasının kemoterapi ajanlarının etkinliğini artırdığını ve yan etkilerinde azalma sağladığını gösterdiğini anlatan Demiray, bu tedavi uygulanmadan önce kanda G6PD enzim düzeyine bakılması gerektiğinin ise altını çizdi. Böbrek taşı olanlarda ve hassas tümörlerde C vitamininin kullanılmasını önermeyen Demiray, kanser tedavisinde kullanılması gereken en düşük dozun 10 gram olduğunu ve hastanın kilosu ve tümör yükü durumuna göre oranın değiştiğini de sözlerine ekledi.

KANSERE İYİ GELEN YİYECEKLER

Bol bol meyve ve sebze yemek kanser içi birebir. Hergün mutlaka kırmızı/ turuncu yiyeceklerden tüketin. Mesela: havuç, patates, domates, şeftali, kavun...

Yoğurt tüketmeye dikkat edin. Yoğurt bağışıklık sistemini güçlendiren en değerli şeylerden birisidir.

KANSER NEDİR?

Kanser vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekide üremeleriile meydana gelen bir hastalıktır. Hücreler henüz tam bilinmeyen bir nedenle, kontrolsüz olarak bölünmeye başlarlar. Bu yüzden bedende hızlı hücre çoğalmasından oluşan kötü urlar oluşur ve bunlara Kanser denir.

Kanser oluştuğu dokuya bağlı olarak yüzden fazla çeşidi olan bir hastalık grubudur. Kanserler tümörlerin ilk olarak başladıkları organa bağlı olarak sınıflandırılırlar. Örneğin ilk olarak akciğerde oluşan kansere Akciğer Kanseri denir.

Kanser hücreleri civarlarındaki dokulara ulaşarak, kan ve lenf sistemi yoluyla ile vücudun diğer taraflarına yayılırlar. Buna metastaz denir. Metastaz yapan kanserlerin tedavisi genel olarak daha zordur.

Erken teşhis edilebildiği takdirde kanser tamamen tedavi edilebilir bir hastalıktır.

KANSERİN SEBEBİ NEDİR?

Çevresel ve içsel nedenler olarak ikiye ayrılabilir. Çevresel nedenler (kimyasal, radyasyon, viruslar gibi) ve içsel nedenler (hormonal, bağışıklık bozuklukları, kalıtsal mutasyonlar ve diğer genetik nedenler gibi) birlikte veya ardışık olarak hücreleri etkileyerek uzun yıllar içinde kansere yol açabilirler.

HANGİ ORGANLARDA KANSER OLUR?

Kanser tek bir hastalık olmayıp, vücuttaki tüm doku ve organlarda kanser gelişebilir.

İyi huylu ve kötü huylu tümör ne demektir? [değiştir]İyi huylu tümörler kanser değildir. Başka bölgelere yayılmazlar. Tamamen çıkartıldığı zaman genellikle tekrarlamazlar. Kötü huylu tümörler ya da kanser ise komşu organ ve dokulara yayıldığı gibi, lenf ve kan yoluyla uzak organlara da yayılır. Uzak organlardaki yayılımına metastaz (yayılma) denir.



Bu haber 1,054 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,908 µs