En Sıcak Konular

Dünyayı sentetik uyuşturucuyla esir almak istiyorlar

4 Kasım 2014 11:11 tsi
Dünyayı sentetik uyuşturucuyla esir almak istiyorlar Son yıllarda Türkiye'de de salgına dönüşen sentetik uyuşturucu özellikle gençliği esir alıyor.

Kullanım yaşı ortaokul seviyelerine kadar düşen sentetik uyuşturucular hem ucuz, hem de temini daha çok kolay. Devletlerin bazen sessiz, bazende aciz kaldırı uyuşturucu sektörünü küresel baronlar yönetiyor.

SENTETİK UYUŞTURUCULARDA HIZLI ARTIŞ

ABD yönetimi, ülkedeki uyuşturucu pazarı ve uyuşturucu kullanım alışkanlıklarına yönelik RAND Corp'dan bir çalışma yapmasını istemişti.

RAND'ın hazırladığı Amerika iç uyuşturucu pazarına yönelik bir rapor yayınladı. Raporda ABD'deki uyuşturucu kullanımı alışkanlıkları ve kullanılan uyuşturucu çeşitleri ele alınıyor.

Bu rapora göre, ABD'de son 10 yılda kokain kullanımı yarı yarıya azalırken uyuşturucu hap ve diğer sentetik uyuşturucu türlerinde olağan üstü bir artış olduğu açıklandı. Diğer taraftan marijuanna/esrar için harcanan paranın 40 milyar doların üzerinde olduğu kaydedildi.

RAND hazırladığı raporda, en çok kullanılan dört uyuşturucu türünün satışı, kullanımı ve pazar payı incelendi. Buna göre kokain, eroin, marihuana/esrar ve methamfetamin ABD'de en çk tercih edilen türler olduğu tespit edildi.

Raporun ilk sonuçlarında, ABD'de son on yılda kokain oranının yarıya indiği gözleniyor. Diğer uyuşturucu türlerinin ve özellikle uyuşturucu sentetik hapların kullanımında ise ciddi derecede artış orduğu anlaşıldı. En çok kullanılan uyuşturucu ise marihuana yani esrar. Eroin kullanımı ise sabit bir seyir izliyor.
 
 

Bu haber 2,047 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,459 µs