En Sıcak Konular

Yazın yemeniz ve yememeniz gereken yiyecekler

29 Ağustos 2014 11:06 tsi
Yazın yemeniz ve yememeniz gereken yiyecekler Yazın neler yemeli, nasıl beslenmeli ....

Taze soğuk çay: Sıfır kalori olan çay antioksidanlarla doludur ve hatta kilo vermenize bile yardım eder. Çayın yararını kazanmak için onu kendiniz yapmalısınız, hazır soğuk çay almayın. Kendi çayınızı yaparsanız sıcak ya da buzlu farketmez ikisi de faydalıdır.


Izgara tavuk: Proteinle dolu olan tavuk etinde kalori, yağ ve karbonhidrat oranı düşüktür. Buna biber, kabak, patlıcan gibi sebzeler de eklerseniz hem lezzetli olur, hem de antioksidan alırsınız.


Meyve salatası: Yaz aylarında renkli meyveler, çilekler sayesinde daha az kilo alırsnız. Kırmızı, mor ve mavi meyveler antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Özellikle çilek grubu yiyecekler günlük lif ihtiyacınızın üçte birini karşılar.


Karpuz: Güneşte geçirdiğiniz uzun bir günden sonra karpuz susuzluğunuzu giderecektir. Çünkü karpuzun yüzde 90’ı sudur. Ayrıca karpuzda domatesten daha fazla likopen vardır. Bir kase karpuzda sadece 44 kalori bulunuyor


Közde mısır: Yağsız ve tuzsuz közde mısır bol lifli, az kalorili bir yiyecektir. Ayrıca közde yapacağınız mısırı yazın salatalarınıza da ekleyebilirsiniz.


Kabak: Çiğ, ızgara, dilimlenmiş ya da kuşbaşı doğranmış kabak yaz ayının en mükemmel sebzelerinden biridir. Bir tabağın


Makarna ve patates salatası: Yaz aylarının vazgeçilmezi olan makarna ve patates salatasındaki mayonez oldukça yağlıdır ve sağlığınız için zararlıdır. Bunun yerine salatanızı hazırlarken az yağlı mayonez ya da zeytinyağı gibi kalp dostu doymamış yağlar kullanın.


Mangal: Yaklaşık 100 gram sığır etinde 288 kalori bulunuyor ve bu et sos eklemediğiniz halde bile doymuş yağla doludur. Evde et pişirirken ağır soslardan uzak durun, hardal, sarımsak ve kırmızı pul biber gibi az yağlı baharatları tercih edin.


Hamur kızartması: Oldukça yağlı olan hamur kızartması en kötü trans yağ kaynağıdır. Trans yağlar lezzetli olsa da kötü kolesterol ile vücuttaki iltihabı artırır.


Kızartma soğan: Un ve yumurtaya bulanan soğanlar derin bir tencerede yağda kızartılıyor ve tuzlanıyor. Sağlığınızı tehlikeye atıyor. Bunun yerine evde soğan halkalarını yumurta akı, Parmesan peyniri, tam tahıllı un karışımına batırın. Yağlanmış tepsiye dizip fırında 15 dakika kadar pişirin.



Bu haber 1,244 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,722 µs