En Sıcak Konular

Enfeksiyon tedavisi hemen yapılmalı

20 Ağustos 2014 09:40 tsi
Enfeksiyon tedavisi hemen yapılmalı Opr. Dr. Serkan Oral, kadınların deniz veya havuzdan sonra ıslak mayoyla kalmasının idrar yolu enfeksiyonuna neden olduğunu söyleyerek ekledi: Bu enfeksiyonların tedavisi hemen yapılmalıdır

Tatillerde özellikle kadınlar çeşitli sağlık sorunları yaşayabilir. Güneş, deniz ve havuz gibi etkenler yüzünden cilt sorunları başta olmak üzere, vajina iltihapları, enfeksiyonlar, mantar görülebilir. Liv Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Oral, yaz aylarında kadınların dikkat etmesi gerekenler konusunda bilgiler verdi:

GENİTAL BÖLGEDE ENFEKSİYON:
Yaz döneminde sadece kadınların değil, herkesin temiz ve bakımlı havuzlarda serinlemesi gerekir. Havuzların temiz tutulması için kullanılması gereken kimyasallar cilt yoluyla emildiği için, uzun süre havuzda kalmamalı ve havuzdan çıktıktan sonra duş almalı. Ayrıca ıslak mayo ile de durulmaması gerekir. Islak mayo ile kalmak; genital bölgede mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir. Bu enfeksiyonlar yüzünden akıntı gibi şikayetler yaşanabilir. Genital bölgede kaşıntı ve akıntı her kadında görülse de, hamilelerde bu risk daha fazladır.

HAMİLELERDE BACAK KRAMPLARI:
Hamile kadınlar denizde yalnız yüzmemeye dikkat etmeli. Çünkü hamilelik döneminde magnezyum ihtiyacı arttığı için bacaklarda kramplar meydana gelebilir. Hamileler gün içinde fazla sıcak olmayan saatlerde denize girmeliler.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI:
Kadınların yaz döneminde deniz ve havuzdan sonra ıslak mayoyla kalması genital bölgede mantar enfensiyonlarının dışında idrar yolu enfeksiyonlarına da neden olabilir. Bunun sebebi; kadınlarda üretranın (idrar yolu) kısa olmasıdır. Bu enfeksiyonların tedavisi ise hemen yapılmalıdır. Aksi halde enfeksiyonun böbreklere yayılması nedeniyle daha ciddi sorunlar oluşabilir.

CİLT LEKELERİ:
Yaz aylarında ciltte oluşan güneş lekelerinde belirgin derecede artış meydana gelir. Güneş ışınları ciltte olan lekeleri koyulaştırırken, yeni lekelerin oluşmasına da sebep olabilir. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce cildinizi koruyacak kremler kullanmaya dikkat edin.

GIDA ZEHİRLENMELERİ:
Tatil döneminde dışarıda yenilen yiyecekler nedeniyle gıda zehirlenmelerinde artış olabilir. Bu durum herkes için geçerlidir ama risk grubuna girenler daha dikkatli olmalı. Gıda zehirlenmesinin belirtileri; bulantı, ishal ve kusmadır. Bu durumda mutlaka doktora gidilmeli.

TATİLDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
Denize ya da havuza girip çıktıktan sonra ıslak mayoyla durmamaya özen göstermelisiniz. Bu tedbir, kadınlarda enfeksiyon oluşumunu önler.
Havuz suyunun hijyenik olduğundan emin değilseniz girmemeliminiz. Aynı hassasiyeti deniz için de göstermelisiniz.
Havuza ya da denize girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş almalısınız.
Duş sırasında PH değeri nötr olan duş jellerini ve sabunları tercih etmelisiniz.
Pamuklu iç çamaşırı giymeli ve bunları her gün değiştirmeye özen göstermelisiniz. Sentetik iç çamaşırlarını kullanmamalısınız.
Vücudunuzu sıkan dar pantolonlar giymemelisiniz. Pamuklu ve açık renkli kıyafetler tercih etmelisiniz.
Tampon kullanırken dikkatli olmalısınız. Tamponunuzu en fazla üç saatte bir değiştirmelisiniz. Tampon, uzun süre tutulduğunda ciddi hastalıklara sebep olabilir. Eğer tamponla denize ya da havuza girerseniz, çıktıktan sonra hemen değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz.
Genital bölgedeki yararlı bakterilerin yok olmaması için vajinanın içini yıkamamalısınız. Ayrıca vajina için deodorant, pudra ve parfüm gibi ürünleri kullanmayın.
Sürekli günlük ped kullanmamalısınız yoksa genital bölge havasız kalır.
Vajinada kötü kokulu akıntı, yanma ve kaşıntı varsa, mutlaka doktora gitmelisiniz. Bunların sebebi belirlenmeli ve en kısa sürede tedavi edilmeli.

HAMİLELERİN SIRT AĞRILARINA DENİZ VE HAVUZ YARAR SAĞLAR
Hamileler, tatil ve tatil sonrasında birtakım kurallara uyarlarsa, hem yaz aylarında oluşabilecek rahatsızlıklardan korunurlar, hem de suyun iyileştirici etkisinden faydalanırlar. Hamilelerin, denize ve havuza girmesi; bedenlerindeki gerginliği azaltıp onları rahatlatması bakımından son derece faydalıdır. Hamilelikle birlikte alınan kilolar nedeniyle oluşan sırt ve bel ağrıları için de deniz ve havuz yarar sağlar. Ancak hamilelerin hijyen kurallarına dikkat etmeleri, çok temiz deniz ve havuzlara girmeleri gerekiyor. 

Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,893 µs