En Sıcak Konular

Kilo vermek isteyenler için muhteşem 5'li

18 Ağustos 2014 11:24 tsi
Kilo vermek isteyenler için muhteşem 5'li Maydonoz, dereotu, roka, nane ve tere… Dört mevsim yetişen yemeklere lezzet katan bu 5’li ödem atıyor, sindirimi rahatlatıyor ve tok tutuyor. Uzmanlar ‘muhteşem 5’liyi kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka tavsiye ediyor.

İç hastalıkları uzmanı Doktor Ayça Kaya kilo verirken 5 sebzeye özel özen gösterilmeli diyor. Tek mevsime ait olmayan, 4 mevsim her zaman her yerde bulabileceğiniz maydanoz, dereotu, roka, nane ve tere yemeklere lezzet vücuda sıhhat kazandıracak mucizeler. Ödeminizi atarlar, sindiriminizi rahatlatırlar ve tok tutarlar. Doktor Kaya, bu beşlinin kahvaltı, öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka bulundurulmasını tavsiye ediyor.

TERE

Tere hafif acımsı tadıyla sofralarınızı şenlendirir. Sadece kendisini limon sıkıp yiyebileceğiniz gibi. Salatalarınızda da kullanmayı tavsiye ediyorum! Tere salatalarınızı cevizle ayrı bir lezzete dönüştürebilir. Ama bir kişiye 3 bütün cevizden fazlasını koymayın! Ne kadar tok kaldığınıza siz kendiniz bile inanamayacaksınız!

ROKA

Roka içerdiği esanslarla çok güzel doygunluk sağlıyor. Su oranı oldukça yüksek olduğundan dolaşımı dengeliyor, idrar yapımını kolaylaştırıyor. Maydanoz gibi vücuttaki ödemi şişkinliği indirmeyi kolaylaştırıyor.Kış aylarında domates ve salatalığın yerine gönül rahatlığıyla roka salatasını koyun. Hatta bazı öğünlerde lor peyniri ve narla birleştirip tek bir yiyecek olarak seçebilirsiniz.

MAYDANOZ

‘Bilinen en kuvvetli ödem sökücü sebze hangisidir’ deseler, herhalde birinciliği maydanoz alır. C vitamini açısından çok zengindir. E ve K vitaminleri içeriği ile de hücreleri gençleştirici özelliği vardır. Bağırsak dostudur. Çok fazla ödem problemi yaşıyorsanız maydanozun idrar sökücü özellğinden faydalanmanız gerekir. Maydanozun suyunu değil kendisini ye-meye özen gösterin. Özellikle sabahları kahvaltıda yarım bağ bol limonlu yerseniz daha kolay zayıfladığınızı görürsünüz.

NANE

Mide ve bağırsağımızın en dost sebzesi nanedir. Sindirimi kolaylaştırır. Güzel kokusu ile ferahlık verir. Ağız içi temizleme özelliği vardır, bakteriye mikroba savaş açar. Kurusunun çayı soğuk algınlığına çok iyi gelir. Ara öğünde 1 bardak yoğurda veya ayrana ince ince dğrayıp atarsanız uzun süre tok kaldığınızı göreceksiniz, benden size küçük bir ip ucu.

DEREOTU

Tam bir iştah kesicidir. İçinde yüksek miktarda C ve E vitamini var. Biliyorsunuz, bu vitaminler gençlik ve bağışıklıkta çok çok önemli. Her türlü salatalarınızda, sebze yemeklerinizde ve çorbalarınızda kulla-nabilirsiniz. Zayıfalama sürecinde iştah kontrolünüz için yoğurtlu tariflerinizde mutlaka kullanın.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,234 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,904 µs