En Sıcak Konular

Gerilim tipi baş ağrısına zencefil çayı

15 Ağustos 2014 11:25 tsi
Gerilim tipi baş ağrısına zencefil çayı Şiddetli baş ağrısından kurtulmak için zencefil çayı için...

Omuzdan başlayan ve stres altında olanlarda çok sık görülen gerilim tipi baş ağrılarında; zencefil ve nane yağı yarar sağlıyor. Bir parça taze zencefili çayınıza ekleyebilir ya da nane yağı ile saç diplerinize masaj yapabilirsiniz

Yaşam kalitesini ciddi oranda düşüren baş ağrısı, ağrı şikayet listesinin ilk sırasında yer alır. Bazen sıkıca bir kemerin başınızın etrafında dolandığını ve şiddetli bir şekilde başınızı sıktığını hissedebilir, bazen de şiddetli zonklamalar halinde ağrı duyabilirsiniz. Bazı ağrılarsa periyodik bir düzende hissedilirler ve beraberinde mide bulantısı şikayetini de getirirler. Baş ağrısı, maalesef hayatımızdan uzaklaştıramadığımız stresle de birleşince, boyna doğru da yayılma eğilimi göstererek boyun ağrısı şikayetini de gündeme getirebilir.

HERKES YAŞIYOR
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki; 15 yaşın altında her üç gençten ikisi hayatında bir kez olsun baş ağrısı yaşamış. Yetişkinlerde de durum oldukça ciddi. Hayatlarının belli dönemlerinde baş ağrısı yaşayan yetişkinlerin oranı yüzde 90'ın üzerinde. En şaşırtıcı olanı da bu ve benzer ağrıların genetiğin etkisiyle aile fertleri arasında geçiş yapabiliyor olması. Şekil ve şiddeti değişebilen bu ağrıların nereden geldiğini ve nasıl gideceğini bilmek, yapılması gereken en önemli şeydir. Tariflenen baş ağrıları arasında en çok işitilen, gerilim tipi baş ağrısı olarak isimlendirilen ağrıdır. Bu durum daha çok stres altında çalışanlarda, anksiyete bozukluğu bulgusu taşıyanlarda ve depresyon belirtisi gösteren kişilerde görülür. Bu tip ağrılar genelde, omuzlardan başlayan bir kas spazmı şeklinde gelişir ve yukarı doğru çıkarak kafa derisini de kapsar. Gerilim tipi baş ağrısının başlıca sebebi; omuz, boyun, kafa derisi ve çene gibi bölgelerde yer alan ve stres kaynaklı gergin halde bulunan kaslardır. Tariflenen tipte bir ağrı hissedenlerdenseniz; bu, çok çalıştığınız, az uyuduğunuz, yeterli miktarda su içmediğiniz ya da düzenli alkol tükettiğiniz anlamına gelir. Gerilim tipi baş ağrıları için nane yağı ve zencefil çayı imdadınıza yetişebilir. Saç diplerinize hafifçe uygulayabileceğiniz nane yağı, ferahlatıcı etkisiyle kafa derinizde bulunan kasların gevşemesine sebep olacaktır. Dilerseniz nane yağını boyun ve yüzünüze doğru da yayarak uygulayabilirsiniz. Zencefil ise güçlü anti-inflamatuvar etkisiyle doğada bulunan en kıymetli maddelerden biridir. Taze zencefil kökünden keseceğiniz ufak birkaç parçayı, sıcak çayınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. Zencefilin ağrı kesici etkisi Aspirin'i aratmayacak kadar hızlıdır.

MİGREN İÇİN KASIMPATI
Toplumda sıkça rastlanan diğer baş ağrısı tipleri ise migren ve sinüs baş ağrısıdır. Bir çeşit kasımpatı olan krizantem bitkisinin, migren ataklarını önleme konusunda faydaları bulunmuştur. Küme tipi baş ağrısı, şiddetli ve ani gelen baş ağrısıdır. Hastalar bu ağrıyı ani bıçak saplanması şeklinde tarifler. Bu ağrı tipi, genelde mevsim değişikliklerinde ortaya çıkar. Dayanılması güç bu tip ağrılar için alternatif çözümler arasında öne çıkan ilk yardımcı; kapsaisin kremidir. Kapsaisin; acı biberde bulunur. Bu madde, tıpta sinir hassasiyetini gidermek için kullanılır.

BİLİNÇ KAYBI VE ATEŞ DE VARSA DİKKAT!
Baş ağrısı, genetik ve benzeri sebeplere dayanabilir ancak vücudunuzda ters giden bir şeyler olduğuna dair kuvvetli bir sinyal de olabilir. Daha önce hissetmediğiniz tipte bir ağrıyla karşılaştığınızda; muhakkak uzman bir doktora danışmanız gerektiğini asla unutmayın. Özellikle baş ağrısıyla birlikte yüksek ateş, bilinç bulanıklığı veya kaybı gibi şikayetleriniz de varsa; durum sandığınızdan daha ciddi olabilir. Göz ve kulaklarınızı da kapsayan bir baş ağrısıyla karşı karşıyaysanız, bu durum enfeksiyonun ya da kanserin habercisi olabilir.

AKUPUNKTUR MİGRENDE FAYDALI OLUYOR
Migren ataklarına hafifletici etkisi olduğu bilinen 'acupressure' masajı da deneyebileceğiniz alternatif tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Geleneksel Çin tıbbının vazgeçilmez yöntemlerinden biri olan bu masaj tipi; belirlenen akupunktur noktalarının üzerine basınç uygulanması ya da ovulması yöntemiyle gerçekleştirilir. Çinli akubası uzmanlarına göre; birinci ve ikinci ayak parmaklarının arasında bulunan nokta, depresyon üzerinde etkili bir alandır. Bu nokta üzerine yaklaşık beş dakika boyunca uygulayacağınız hafif baskı, gerekli yerleri ikaz ederek ağrı atağınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. 

sabah



Bu haber 1,188 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,534 µs