En Sıcak Konular

Selülitle savaşmak için nar ve havuç yiyin

11 Ağustos 2014 12:08 tsi
Selülitle savaşmak için nar ve havuç yiyin Güneş ışığı, sigara dumanı, yanlış beslenme... Selülite zemin hazırlayan ve oluşumunu hızlandıran bu zararlılardan uzak durun. Antioksidan açısından zengin beslenin

Öncelikle selülite yol açan hücre ve bağdokunuza verilen hasarı önleyebilirsiniz. İçsel ya da çevresel kaynaklı hasarın dokularımıza verdiği en yıkıcı zararlardan biri serbest radikal oluşumudur.

GENÇLİK PINARI ANTİOKSİDANLAR
Antioksidanlar, sağlık dünyasında özel bir konu başlığı olma özelliklerini yıllardır sürdürmektedir. Antioksidanlar, doğada bulunan ve vücudu hasara karşı koruyan çok çeşitli maddelerdir. Vücut, serbest radikalleri ve onları savunmasız bırakacak antioksidanları doğal olarak üretir. Bu yolla oksidatif stresi kontrol altında tutar. Ancak dış etkenlerden dolayı serbest radikal miktarı arttığında, vücudumuz bununla başa çıkmaya yetecek miktarda antioksidan üretemez. Selüliti dengede tutma savaşı, sistemimizdeki serbest radikallerin sayısının artması ile suya düşer. Dengeyi yeniden sağlamak için gıda veya takviye formundaki antioksidanları dışarıdan almamız gerekir. Antioksidanların cildin derindeki katmanlarına kadar nüfuz etmesini sağlayan bilimsel gelişmeler, serbest radikal savaşçılarının kremler ile cilt tarafından kolayca emilmesini sağlamıştır. Hazırda bulunan antioksidan kaynakları şunlardır:
C vitamini: Turunçgil, goji meyvesi,
E vitamini: Buğday ekmekleri, kepek, yemişler,
A vitamini: Havuç, portakal; diğer sarı meyveler ve sebzeler,
Polyphenol: Yeşil çay, kırmızı ve mor üzümler, nar, Yiyecek ve gıda takviyelerinde sayısız antioksidanın varlığından söz edilebilir. En iyi kaynak çiğ meyve ve sebzelerdir.

EN BÜYÜK SELÜLİT SAVAŞÇISI NAR
Nar, doğadaki en potansiyel polifenol kaynağıdır. Polifenoller özellikle ciltte işlev gösteren antioksidan familyasıdır. Narda bol miktarda bulunan ellagic asit en önemli polifenoldür. Ciltteki inanılmaz antioksidan etkisi ile ellagic asit, serbest radikal hasarı ile meydana gelen selülitlere karşı savaşta önemli bir müttefiktir. Bu meyvenin ellagic asit içeriği bakımından faydalarını elde edebilmek için direk kaynağa ulaşmanız gerekiyor. Nar ve nar suyu vücudunuzu korumanın lezzetli yoludur.

C VİTAMİNİ VE ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ ÖZÜ
Üzüm çekirdeği özü ve C vitamini, ciltteki olağanüstü antioksidan etkilerinin yanı sıra; kolajenaz ve elastaz olarak bilinen ve bağdokudaki kolajen ve elastini parçalayan maddeleri ortadan kaldırır. Yani sarkmış, kırışık ve selülitli bir cilde yol açan hasara direkt olarak engel olan antioksidanlardır. Bu antioksidanlar iki yönlü savaş içerisindedir; biri serbest radikallere, diğeri bağdoku parçalanmasına karşıdır.

SERBEST RADİKALLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİN
Serbest radikaller, vücudunuzda hasar zincir reaksiyonu oluşturan saldırgan hücrelerdir. Hasarlar vücuda güneş ışığı ve kirlilik gibi birçok şekilde saldırabilir. Aslında vücudun nefes almak gibi doğal işleyişindeki birçok fonksiyonun yan ürünü serbest radikaldir. Selülit oluşumuna neden olan hasarı engellemek istiyorsak serbest radikalleri etkisiz hale getirmemiz gerekir. Serbest radikal hasarına yol açan kaynaklarından bazıları:
Güneşten gelen UV radyasyonu
Kirlilik
Sigara dumanı
Stres-depresyon
Uykusuz kalmak
Ağır egzersiz
Yetersiz beslenme
Hatta soluma gibi günlük fonksiyonlar bile serbest radikal oluşumuna neden olabilir. 

sabah



Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,860 µs