En Sıcak Konular

Cilde sağlık ve ışıltı veren maskeler

11 Ağustos 2014 12:03 tsi
Cilde sağlık ve ışıltı veren maskeler Yaz tatili, birçoğumuz için deniz, kum, güneş demek… Özellikle güneş, yüzümüzü güldürse de beklenmedik sorunlar yaşamamıza yol açabiliyor.

Güneşe maruz kalan bölgelerde deri döküntüleri, koyu lekeler, yanıklar görülebiliyor. Prof. Dr. Dilek Demir Erol, tatil dönüşü evde de yapılabilecek cilde bakım maskeleri önerdi

Kış boyunca nemsiz kalarak kuruyan ve matlaşan cilt, güneşle temas edince çeşitli sorunlar yaşamaya başlıyor. Atopik bünyeli bireylerde bu sorunların etkisi daha yoğun ve uzun sürebiliyor.

Prof. Dr. Dilek Demir Erol, zengin içerikli, doğal, hazırlanması ve uygulanması pratik maskeler ile farklı cilt tipleri ve sorunları için çözümler sundu.

Normal ve kuru ciltler Avokado maskesi


1 adet püre avokado, 1 çorba kaşığı ısıtılmış bal, 1 çay kaşığı limon suyu.

Hepsi karıştırılarak yüze uygulanır ve 15 dakika bekletilir. Cildinizi çok kuru hissediyorsanız limon suyu yerine Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Rosacea: Kızarıklık azaltan maske

1.5 çorba kaşığı yulaf unu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı tatlı elma sirkesi, 1 çay kaşığı bal, 1 su bardağı demli yeşil çay- sıcak. İlk dört malzeme bir kasede karıştırılır. Üzerine sıcak yeşil çay ilave edilerek homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Karışım yüze uygulanır ve 15 dakika bekletilir. Sıcak ıslak bezle temizlenir. Ilık su ile yıkanır. Kesinlikle sabun kullanılmamalıdır. Tedavi için bu uygulama haftada 2 kez tekrarlanmalıdır.

TÜM CİLTLER İÇİN DETOKS MASKESİ


2 çorba kaşığı yeni hazırlanmış kahve, 2 çorba kaşığı kakao tozu, 1 çorba kaşığı bal, 3 çorba kaşığı yoğurt.  Blenderdan geçirilen homojen maske yüze uygulanır ve 10 dakika bekletildikten sonra ılık su ile yıkanır. Yıkama sırasında güneşten hasar görmüş derinin uzaklaştırılabilmesi için yüze hafif hafif masaj yapılmalıdır. Fazla hazırlanmış maskeyi biraz sulandırarak dirseklere veya vücudunuzda ihtiyaç duyduğunuz yerlere uygulayabilirsiniz.

Yağlı ve problemli ciltler için çilek ve limon

10 adet orta boy çilek, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı bal.  Tüm ürünlerin ezilerek sürülmesi kolay hale getirir.  Kesinlikle blender ile püre haline getirilmemelidir. Karışım yüze uygulanır ve 10 dakika bekletilir. Sıcak havlu yüze örtülerek 3 dakika beklenir ve soğuk su ile yüz temizlenir. Çilek: Salisilik asit içerir ve akne oluşumu ve gözeneklerdeki genişlemeye engel olur. Limon suyu: Yaşlanmış ve
ölü deriyi uzaklaştırır ve gözenekleri daraltır. Yoğurt ve bal: Anti bakteriyel etki sağlarlar.

Hassas ciltler için salatalık

1 kabuğu soyulmamış, iri doğranmış salatalık, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çorba kaşığı maya, 1 çorba kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı bal.
Salatalık ve yoğurt blenderdan geçirilir. Diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Temiz yüze uygulanarak 20 dakika bekletilir ve ılık su ile yıkanır.

Bal maskesi

1 çorba kaşığı ısıtılmış bal, yarım çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı limon suyu.  Hepsi karıştırılarak yüze uygulanır ve 15 dakika bekletilir. Bu maskelere ilave olarak rahatlatmak amacıyla 2 adet yeşil çay poşeti gözlere uygulanabilir.

Bal: Nemlendirici, anti bakteriyel, yatıştırıcı, doğal laktik asit ve zengin aminoasit kaynağı.  Avokado: Vitamin E, yağ asitleri ve doğal lipit kaynağı. Yaşlanmaya ve strese bağlı hücresel yıpranmaları onaran bileşenler içerir. Tarçın: İçindeki kateşin cildin sıkılaşmasına ve hücrelerin yenilenmesine neden olur. Limon: Zengin C vitamini kaynağı sıkılaştırıcı tonik Yeşil çay: Enflamasyonu azaltır ve antioksidan özelliğe sahiptir.

Genç ve parlak ciltler antioksidan maske

1 adet şef­ta­li, 1 çay ka­şı­ğı bal, 1 çay ka­şı­ğı li­mon­su­yu. Hep­si blen­der­dan ge­çi­ri­le­rek pü­re ha­li­ne ge­ti­ri­lir ve göz­le­re gel­me­ye­cek şe­kil­de yü­ze uy­gu­la­nır. 15 da­ki­ka son­ra yüz, ılık su ile yı­ka­nır. Ay­na­da par­lak, can­lı ve genç bir cilt­le kar­şı­la­şa­cak­sı­nız.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 2,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs