En Sıcak Konular

Limonlu suyun faydaları neler?

7 Ağustos 2014 10:45 tsi
Limonlu suyun faydaları neler? Sadece salatalara tat verdiğini düşündüğümüz limonun ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Bir bardak suya ekleyeceğimiz birkaç damla limonun mucizelerine şaşıracaksınız.

Bizim için sadece yemeklerimize, salatalarımıza tat veren limon uzun süredir doğal tedavi yöntemlerinin vazgeçilmezlerinden. Bu elbette birçok sebebi var. Yüksek oranda B ve C vitamini içermesinin yanı sıra limon, kalsiyum, magnezyum ve demir deposu.

Düzenli olarak içtiğiniz suya limon ekleyerek, bu mucize besinin faydalarından yararlanabilirsiniz. Başlangıçta limonlu suyun tadı biraz ekşi ya da acı gelebilir. Ancak sadece birkaç günde suyun tadına alışacaksınız. Dilerseniz zorlanmamak için 8 bardak suya çeyrek limon ekleyerek başlayın ve zamanla bir limona çıkarın. Yazın serinlemenin yollarından biri olan limonlu suyun üç faydasını merak ediyor musunuz?

Kilo vermeye yardımcı olur
Limon, lifli yapısıyla açlık hissini bastırıyor ve iştahı azalttığı için kilo vermeye yardımcı oluyor. Yemeklerin sindirimini de kolaylaştıran limon, karaciğer detoksunda yağları ayrıştırma özelliğiyle biliniyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirir
Limonlu su içmek bağışıklık sistemini destekler ve güçlendirir. Her şeyden önce sahip olduğu antibakteriyel özellikler sayesinde, vücudumuza giren ve birçok hastalığa sebep olan mikroplarla mücadele eder. Ayrıca, vücudumuzdaki llenflerin temizlenmesini sağlayarak, lenf sistemimizi de güçlendirir. Lenf sistemi vücuda giren hastalık yapıcı mikropları yakalayıp yok ettiğinden, lenf sisteminin desteklenmesi çok önemli.

İltihapları azaltır
Eğer siz de eklem iltihabı ya da benzeri sıkıntılardan yakınıyorsanız, size iyi bir haberimiz var. Limon iltihapların tedavisinde büyük bir yardımcı. Bunun sebebi asidik yapıdaki limonun zamanla alkali bir hal alıp, iltihapların temel sebeplerinden biri olan asidin azalmasına yardımcı olması.

Limonlu su içerken nelere dikkat etmeli?
İlk olarak limonu ekleyeceğiniz suyun ılık olmasına dikkat edin. Soğuk limonlu suyun diş minelerinize zarar verebileceğini unutmamalısınız. Organik ve GDO’suz limon kullanmayı tercih edin. Özellikle hazır limon sularından uzak durun. Hazır limon sularının içerdiği koruyucu maddeler, sağlığınıza zarar verebileceği gibi limonun tüm vitamin ve antioksidan özelliklerini de yok ediyor. 


Bu haber 1,089 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,793 µs