En Sıcak Konular

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama

4 Ağustos 2014 10:58 tsi
Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan açıklama Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Basın Sözcüsü Tarik Yaşareviç, ''Ebola, Avrupa'ya da yayılabilir'' dedi.


Yaşareviç, Batı Afrika'da patlak veren ve 700'den fazla insanın ölümüne neden olan Ebola salgınının yayılmasını önlemek için tedbirler alınması gerektiğini, aksi takdirde diğer ülkelere de sıçrayabileceğini söyledi. Salgının şu anda Gine, Liberya ve Sierra Leone ülkelerinde etkili olduğunu kaydeden Yaşareviç, ''Şu an itibariyle kaç kişinin Ebola'dan etkilendiğini bilemiyoruz. Tüm çabalarımız, Ebola'dan etkilenen insanları tespit edip, gerekli müdahaleleri yapmak'' şeklinde konuştu.

Yaşareviç, Ebola nedeniyle bugüne kadar 700'ün üstünde insanın hayatını kaybettiğini belirterek, ''Ebola ile mücadelede atılan adımlar yeterli değil. Salgının etkildeği ülkelerdeki insanlara daha fazla destek olunmalı. Virüs, uçak aracılığıyla ilk kez başka bir ülkeye, Libya'ya geçti. Bu nedenle şunu söyleyebilirim ki Ebola Avrupa'ya da yayılabilir. Virüs hava ya da su yoluyla bulaşmıyor, yakın temasla bulaşıyor. Virüsle mücadele eden doktorların bazılarına da virüsün bulaştığını biliyoruz'' ifadesini kullandı.

Önümüzdeki günlerde Acil Durumlar Komitesi'nin toplanarak, salgınla mücadelede atılacak adımların kararlaştırılacağını aktaran Yaşareviç, en kısa zamanda salgının etkili olduğu ülkelerde gerekli tıbbi önlemlerin alınması gerektiğini, bu ülkelerde yaşayan insanlar başta olmak üzere tüm dünyada büyük bir endişe olduğunu ifade etti.

Yaşareviç, Ebola'nın bulaştığı kişilerdeki ölüm oranının yüzde 60'larda olduğunu, ancak bu oranının yüzde 90'a çıkabileceğini söyledi.

Mart ayında Gine'de ortaya çıkan salgın kısa sürede Liberya ve Sierra Leone'ye yayılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, bu yıl en az 729 kişi Ebola nedeniyle hayatını kaybetti. Bunun, tarihte görülen en ölümcül Ebola salgını olduğu ifade ediliyor.

Bu haber 1,027 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,863 µs