En Sıcak Konular

Baharatların inanılmaz faydaları!

24 Temmuz 2014 10:42 tsi
Baharatların inanılmaz faydaları! Hangi baharat neye iyi gelir?

Sağlığımız açısından bizlere inanılmaz faydalar sağlayan baharatlar, ruhsal açıdan da bizleri koruyor. Ayrıca yiyeceklerimize verdiği renk ve tatla da onları çok seviyor.

Şimdi öğreneceğiniz yararlarıyla onları asla yemeklerinizden ayırmayacak, bolca tüketeceksiniz.

Tarçın



Bozayı, sahlebi, sütlü tatlıları tarçınsız düşünmek mümkün değil. Hem toz, hem de çubuk şeklinde satılan bu baharatın en önemli özelliği vücut direncini arttırması. Tarçın aynı zamanda el ve ayaklardaki titremeleri önlüyor, mide ve karın ağrılarına, oğuk algınlığına iyi geliyor.

Kekik


Etli yemeklerde sıkça kullanıyoruz. Güzel tadı bir yana stres ve uykusuzluğa iyi geliyor. Astım, bronşit ve grip gibi solunum yol hastalıklarında da etkili. Kan dolaşımını düzenleyen, kan şekerini düşüren kekik; ayrıca romatizma ağrılarını hafifletiyor. Şeker oluşumunu önlemeye de yardımcı oluyor.

Kimyon


Sinirleri uyarıcı bi etkiye sahiptir. Mide ve bağırsak gazlarına iyi gelirç Ağrı kesici, kan şekerini düşürücü ve idrar söktürücü etkilerini de unutmamak gerek.

Safran


Mide ağrılarına ve sindirim problemlerine karşı mükemmel. Beyindeki serotonin düzeyini etkilediği için depresyon tedavisinde bile kullanılıyor.

Vanilya



Mükemmel kokusuyla hemen teşhis ederiz vanilyayı. Ama mesela sinir bozukluğuna iyi geldiğini bilmeyiz. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hazmı kolaylaştırması vanilyanın diğer faydaları arasında.

Kırmızı biber


Bol miktarda 'kapsaisin' adlı bir madde içeriyor. Bu madde vücudumuzdaki mutluluk hormonu salgısını arttırıyor. Böylece ruh durumumuz düzeliyor. Kırmızı biber kan dolaşımını uyarıp kanın yüzeysel bölgelere daha kolay ulaşmasını da sağlıyor. Tıpkı zencefil gibi.

Zencefil


Kan dolaşımını uyararak kanın yüzeysel bölgelere rahatça ulaşmasına katkıda bulunuyor. Bu işlevi sayesinde üşüyen el ve ayakların ısınmasına yardım ediyor. Ayrıca soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların belirtilerini, baş ağrısını ve regl dönemi ağrılarını azaltmak için kullanılıyor.

Kişniş



Sinirleri yatıştırma özelliğine sahip. Sindirimi kolaylaştırması ve hazımsızlığa iyi gelmesi de cabası. Zaten bu sayede mide ve bağırsaklardaki gazı kolayca söktürür.

Hindistan cevizi


Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma ve gaza birebir. Psikolojiyi olumlu etkilemesi de cabası.

Yeşil biber


Bağışıklık sistemini güçlendiren bir etkisi var. Vücudumuzu toksinlerden arındırığı gibi baş ağrısı ve migrene karşı da koruyor. Bir de konsantrasyon gücümüzü arttırıyor.

 


Bu haber 1,152 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,775 µs