En Sıcak Konular

İstanbul’un suyu koktu

14 Temmuz 2014 10:38 tsi
İstanbul’un suyu koktu Azalan su seviyeleriyle beraber İSKİ’nin politikaları İstanbul halkını hem susuzluk tehdidiyle hem de sağlıksız sularla karşı karşıya bıraktı.

 İstanbul’un suyu son günlerde keskin bir kokuyla akıyor. İBB, ‘Yosundandır’ diyor ancak tedirgin ve öfkeli İstanbullular daha önce böyle bir kokuyla karşılaşmadıklarını ifade ediyor

İstanbul’da İSKİ’nin ‘sorun yok’ demesine rağmen barajlardaki doluluk oranının %21’lere kadar gerileyerek son yılların en düşük seviveyesine gerilemesi susuz günlerin gelebileceğini işaret ederken su sorununa yeni bir halka daha eklendi. Son günlerde İstanbul’un birçok bölgesinde sulardan gelen keskin koku halkı tedirgin ediyor. İlgili kurumlar ‘hafta sonu’ tatilindeyken halk, kokusu vücuda sinen ve uzun süre geçmeyen bu koku nedeniyle 1 gündür yemek yapmakta, duş almakta, ellerini ve yüzlerini yıkamakta yaşadığı sıkıntıyla baş babaşa kaldı.

Çevre Mühendisleri İstanbul Şube Başkanı Emine Girgin yaptığı açıklamada atık suların şebekeye karışma tehlikesi konusunda uyarıda bulunmuştu.

Günün erken saatlerinde Çapul TV’ye gelen şikayetler üzerine, Çapul TV muhabirleri şikayet gelen mahalleleri gezerek bilgi aldı. İlk etapta Ümraniye-Dudullu, Acıbadem, Kocamustafapaşa gibi semtlerden ‘kokulu su’ şikayeti gelirken ilerleyen saatlerde Çapul TV’nin Twitter hesabına farklı birçok noktadan suların koktuğu şeklinde şikayetler gelmeye başladı.

İBB: Koku yosundan

İlk olarak sorulara cevap vermeyen @ibbBeyazmasa daha sonra twitter hesabından kokunun yosunlanmadan kaynaklandığını ifade etti ancak İstanbullular daha önce böyle bir kokuyla karşılaşmadıklarını söylüyorlar.

İBB’nin Çapul TV’ye twitter’dan verdiği yanıt:

Nereler kokuyor

Kokunun yoğunlaştığı yerler ağırlıkla Anadolu yakasında bulunuyor. Sularda daha önce hiç karşılaşılmayan keskin ve kalıcı bir koku olduğunu ifade eden şikayetlerin geldiği ilçe ve semtler şimdilik şunlar: Ümraniye- Dudullu, Mustafa Kemal (1 Mayıs Mahallesi), Kadıköy Acıbadem, Fatih Kocamustafapaşa, Kadıköy-Moda, Şaşkınbakkal, Zeytinburnu, Çengelköy, Gaziosmanpaşa, Yeşilköy, Çekmeköy, Şişli Nişantaşı, 4. Levent, Sanayi Mahallesi, Sancaktepe Kemal Türkler, Kısıklı, Bakırköy, Sahrayicedit, Selamiçeşme, Silivri Selimpaşa, Kadıköy Hasanpaşa, Taksim, Beykoz Merkez, Paşabahçe, İçerenköy, Sarıyer Büyükdere, Üsküdar Zeynep Kamil.

Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,121 µs