En Sıcak Konular

Balık yiyin!

10 Temmuz 2014 11:47 tsi
Balık yiyin! Yılın 12 ayı taze çıkan sardalya, cazip fiyatlarıyla vatandaşın en çok tercih ettiği balıklar arasında yer alıyor.

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, Ramazan ve sıcak havanın işleri düşürdüğünü ifade ederek, "Ama yinede vatandaşlarımız haftada bir balık yiyorlar. Balığın pahalı veya ucuz olması hiç önemli değil. Önemli olan taze olsun. Sardalyamız yılın 12 ayı taze çıkan bir balık. Sıkıntısı da olmuyor. Fiyatları da çok cazip olduğu için vatandaşlarımız tercih ediyor" dedi.

Balık satışlarıyla ilgili konuşan Ömer Faruk Polat, Ramazan ayı dolayısıyla işlerin düştüğünü belirterek, "Bir de bunun üzerine havaların ısınmasıyla beraber işlerimiz tamamen zayıflıyor ama vatandaşlarımız sağlığını düşündüğü için hafif gıdalara özen gösteriyor. Özellikle de birinci olarak balık daha sonra ise tavuk ve benzeri türleri tercih ediyor. İşlerimiz düştü diyoruz ama yine de çok şükür. Özellikle deniz kenarında olduğumuz için vatandaşlarımız haftada bir kesinlikle bir balık yiyorlar. Yani balığın pahalı veya ucuz olması hiç önemli değil. Önemli olan vücuda omega 6’nın alınması" diye konuştu.

"SARDALYA YILIN 12 AYI TAZE ÇIKAN BİR BALIK"

Balıkçı olarak kendilerinin pek tercih yapmadıklarını belirten Polat, "Yeter ki balık taze olsun. Burada ağırlıkta olan balığımız sardalyadır. Sardalyamız yılın 12 ayı taze çıkan bir balık, sıkıntısı da olmuyor. Fiyatları da çok cazip olduğu için vatandaşlar her gün sardalya yiyor. Sardalya vücut için çok faydalı. İkinci olarak da çupra, levrek gibi her türlü balık çeşidimiz var. Tabi şu anda küçük teknelerin av yasağı var. Burada bir yanlış anlaşılma da var. Küçük teknelerin balık tutması yasak ama büyük teknelerimizin balık tutmasına yasak yok. Yani şu anda milletler arası bölgelerde teknelerimiz çalışıyoruz. Türkiye'de genel olarak balık sıkıntımız yok. Her yerde taze balık mevcut. Özellikle Karadeniz ve Mersin bölgesinde sürekli çıkan balıklarımız mevcut. Vatandaşlarımız sürekli gelip balık alabilirler" şeklinde konuştu.
Balık fiyatlarıyla ilgili de Polat, "5 liradan 15 liraya kadar fiyatlarımız mevcut. Sardalya şu anda 4 ile 5 TL arası değişiyor. Çupra, levreklerimiz 10 ile 15 TL arasında değişiyor. Mercan, kefallar var 8 ile 10 TL arasında. Şu anda balık sıkıntısı da yok fiyatlar da çok iyi. Sadece vatandaşlarımızdan isteğimiz, tereyi tereciden alsınlar. Tavuğu tavukçudan alsınlar. Balığı da balıkçıdan alsınlar. Mersin gibi güzel bir şehrimizde çok muhteşem bir balık pazarımız var. Buraya her gün balıklar taze geliyor ve satılıyor" dedi.

(CİHAN)



Bu haber 1,153 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,950 µs