En Sıcak Konular

Sıradışı bir 'Ramazan Kitabı'

7 Temmuz 2014 14:29 tsi
Sıradışı bir 'Ramazan Kitabı' Gıda Hareketi Lideri gazeteci Kemal Özer'den Ramazan'a dair sıra dışı bir eser daha: Ramazan Kitabı

Özellikle Suriye, ırak, Arakan, Doğu Türkistan, Libya ve Mısır gibi pek çok İslam ülkesinde akan kanın gölgesinde yeni bir Ramazan'a daha kavuştuk. Tabiî ki buralarda kan aksa da bizim gönlümüz buruk ve yangın yerine dönse de yeni bir Ramazan'ın gelişinin sevincini de yaşıyor milyarlarca Müslüman.

'Tayyib' temelli beslenme konusunda etkin bir isim olan gazeteci Kemal Özer'in bugün piyasaya çıkan 'Ramazan Kitabı' adlı eseri, Ramazan'a dair birçok kadim bilgiyi hatırlatmakla kalmıyor, modern döneme ait sorunlara da çözüm önerileri getiriyor.

RAMAZAN'DA NEFSİNİZE DE ORUÇ TUTTURUN

Genelgundem.com'a yaptığı özel açıklamada, Ramazan'da nefsinize de oruç tutturulması gerektiğini belirten Özer, Ramazan ayında bedeni, yemekten içmekten kesmek bir semboldür, ancak Ramazan'ın aslı, midevi açlık üzerinden nefsin bütün açlıklarının oruca durması olduğunu belirtiyor.

Oruç, sadece bir farizasının yerine getirilmesi için açlık ve susuz kalmak değil, bilakis yalandan, riyadan, batıldan ve küfürden sakınmak gerekir diyen Kemal Özer, Oruç, bedenin ve nefsin susmasıyla kalbin muhabbete yaklaşması, açılması demektir. Kendini bilmeye, dostunun derdini anlamanın vereceği kalp ağrısına, hataları göğüslemekten gelecek güce ve nedametle akıtılacak olan gözyaşına niyet etmek demek olduğunu söylüyor.

RAMAZAN İSRAF VE KİLO ALMA AYI DEĞİL


Ramazan'da israf ve tüketim azalması gerekirken aksine arttığını söyleyen Ramazan Kitabı yazarı Kemal Özer, "Ramazan'da ekmek ve gıda tüketimi iki kattan fazla artmaktadır. Birçok kimse kilolarına kilo katıyor. Bu Ramazan'ın ruhundan hayli uzak olduğumuzu gösteriyor.  Şatafatlı sofralar, gösteriş, riya, israf, kilolarımıza kilo katmak, ürünleri fahiş fiyata satarak fırsatçılık yapmak, mutfaklara daha fazla gıda sokmak değildir Ramazan. Ramazan'da bırakınız kilo almayı girdiği kilo ile çıkan kişi maddi manada oruç tutmuş olamaz" dedi.

3-4 MİLYAR DOLARI BULAN RAMAZAN KOLİSİ EKONOMİSİ

Son yıllarda 'Ramazan Paketi Ekonomisi' oluştuğunu belirten, yıllık 3-4 milyar dolarlık hacme ulaşan bu paketler ne yazık ki gerçek ihtiyacı karşılamadığı gibi zekât ve sadaka sistemimizi de tahrip etmekte olduğunu aktaran Kemal Özer, "Ramazan ruh ve bedeni dinlendirme, temiz bir sayfa açmak ayıdır" diyor.

Ramazan Kitabı; Ramazan, Kur'an-ı Kerim ve Kadir Gecesi, Ramazan ve Oruç, Ramazan ve Sahabe, Ramazan, Helâl ve Tayyib, Ramazan ve Sahur, Ramazan ve İftar, Ramazan ve Ekmek, Ramazan Hurma ve Meyveler, Ramazan Davetleri, Ramazan ve Diş Kirası, Ramazan Su ve Zemzem, Ramazan Çay ve Diğer İçecekler, Ramazan Tarifleri, Ramazan'da Nasıl Kilo Alınır, Ramazan'da Çocuk, Ramazan Hamilelik ve Emzirme, Ramazan Zam ve Paketleri, Ramazan ve Açlık, Ramazan'da Osmanlı, Ramazan'da İtikâfa Girmek, Ramazan Sadaka ve Zekât, Ramazan'da Dua, Ramazan ve Teravih, Ramazan ve Umre, Ramazan'da İsraf Yarışı, Bir Ramazan Masalı, Bayram ve İkram gibi bölümlerden oluşuyor.

Kemal Özer Kimdir?

Konya'da doğdu. İşletme ve gazetecilik eğitimi aldı. Gazetelerde muhabirlik, sayfa editörlüğü ile radyolarda program, televizyon kanallarında ise haber müdürlüğü yaptı. Hâlen gazetecilik yapmakta ve Gıda Hareketi'nin Başkanlığı'nı yürütmektedir. Medya Etik Konseyi tarafından 2010 yılı Medya Etik Ödülü'ne layık görüldü.

E s e r l e r i :

'Deccal Tabakta'

'Şeytan Ye Diyor! İnsan Ne Yemeli Ne Yememeli?'

'Müslüman'ın Diyeti'

'Yediklerimizin İçinde N(E) Var?'

'Organ Nakli Hakkında Gizlenen Gerçekler' 


Kitabı satın almak için tıklayınız...




Bu haber 1,827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,538 µs