En Sıcak Konular

Özel hastanede eczane açmak artık yasak

4 Temmuz 2014 11:03 tsi
Özel hastanede eczane açmak artık yasak Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte özel sağlık kuruluşlarıyla ilgili olarak da yeni düzenlemelere gidildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre hasta mahremiyeti ve bilgilerinin gizliliği ilkelerinin ihlal edildiğinin tespiti halinde mesul müdür uyarılacak. İkinci tespitte 1 gün, üçüncü tespitte 3 gün faaliyet durdurulacak. Ruhsat ve faaliyet izin belgesi almadan hizmet verilirse valilik, hastanenin faaliyetini durduracak. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.

YASADIŞI TEDAVİYE RUHSAT İPTALİ

Habertürk'te yer alan habere göre yasalarca suç olarak kabul edilen tıbbi işlemlerin yapıldığının tespiti halinde, 3 ay faaliyet durdurulacak, ikinci tespitte ruhsat iptal edilecek. Bakanlıkça uzmanlık belgesi verilmeyen tabipler ile çalışma izinleri ile hakları olmayan tabiplerin çalıştırıldığının tespiti halinde faaliyet 10 gün durdurulacak. Acilde kanuna aykırı ilave ücret alındığının tespiti halinde brüt hizmet gelirinin binde biri tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Aykırı olarak alınan ücretler hastaya iade edilecek. 1 yıl içinde 4 kez uyarılan mesul müdürün 5’incisinde görevine son verilecek. 3 yıl hiçbir özel hastanede mesul müdürlük yapamayacak.

HASTANEDE ECZANE VE GÖZLÜKÇÜYE YASAK

Değişikliğe göre özel sağlık kuruluşlarında aynı binada hastane, eczane ve gözlükçü açılması yasaklandı. Aynı binada sadece görüntüleme hizmeti sunan birimler ve laboratuvarlara izin verildi.

KAMERALI SİSTEM KURULUYOR

Düzenleme ile özel tıp merkezlerine kameralı kayıt yapma zorunluluğu da getirildi. Buna göre hasta mahremiyeti dikkate alınmak kaydıyla, ortak kullanım alanları kamera kayıt sistemi ile kayıt altına alınacak. Kamera görüntüleri herhangi bir olaya karşı izlenilmek üzere en az 2 ay süre ile saklanacak.

HABERSİZ DENETİM YAPILACAK

Özel tıp merkezleri şikâyet, soruşturma veya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak olağandışı denetimler hariç olmak üzere, il sağlık müdürlüğünce oluşturulan bir ekip tarafından düzenli olarak denetlenecek. Denetimlerin sıklığı, Bakanlık tarafından belirlenecek.

Bu haber 1,150 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,129 µs