En Sıcak Konular

Süt ürünlerinde kayıtdışı üretim yüzde 40

23 Haziran 2014 10:56 tsi
Süt ürünlerinde kayıtdışı üretim yüzde 40 Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Türkiye’de süt ve süt ürünlerindeki büyük kayıtdışı üretime dikkat çekti. Tütüncü, bu sebeple gıdada güven sorununun aşılamadığını söyledi.

Yıldız Holding Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Türkiye’de süt ve süt ürünlerinde merdivenaltı üretimin yüzde 40’a ulaştığını söyledi. Gıda güvenliğinin emek ve yatırım isteyen bir konu olduğuna vurgu yapan Tütüncü, şöyle devam etti:

Yatırım yapmıyorlar

“Bu yatırımları ciddi firmalar ve markalar yapıyor ama merdivenaltı firmalar yapmıyor ve bunu kâr hanesine ekliyor. Dolayısıyla gıda ürünlerindeki kalite ve hijyen sorunundan kaynaklanan tüketici güvensizliği aşılamıyor.”

Helal-hijyen üretim

BUGÜN TV’deki ekonomi programı Üç Nokta’ya konuk olan Tütüncü, Ülker olarak tüketicinin gördüğünün ötesinde hassas olduklarını
vurgulayarak, “Kalite yönetim sistemlerimiz var, bu işle ilgilenen ayrı bir departmanımız var, müşteriyi değerleriniz konusunda en başa yerleştirdiyseniz bunun arkasını doldurmak zorundasınız. Kaliteli, hijyenik ve helal üretim konusunda dikkatliyiz bunlara yatırım yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Açıkta satılana dikkat

Gıda alışverişi noktasında tüketicilere önerilerde de bulunan Tütüncü, öncelikle ürünlerin son kullanım tarihlerine bakılması gerektiğini vurguladı. Açıkta satılan ürünlerden ve soğutucu olmayan satış noktalarından uzak durulması gerektiğini kaydeden Tütüncü, ürünlerin sicil numarası ve fiyatlarında önemli olduğunu belirtti. Tütüncü gıdada bilinen markaların tercih edilmesinin de hesap sorma imkanı sağladığını vurguladı.

Amiral gemisi gıda ve içecek

Gıda ve içecek grubunun Yıldız Holding’in ana işkolu olduğunu vurgulayan Tütüncü, geçen yılki 15,7 milyar liralık cironun 11 milyar lirasının bu alandan geldiğini söyledi. Tütüncü ayrıca, grupta bisküvi, çikolata ve kekin 2,8 milyar lira ciroya ulaştığını belirtti.

Süt temmuzda yüzde 15 zamlı

Meh­met Tü­tün­cü, süt fi­ya­tı­nın 1 Tem­mu­z’­dan ge­çer­li ol­mak üze­re yüz­de 15,4 zam­la 1,15 li­ra ola­ca­ğı bil­gi­si­ni ver­di. Hay­van­cı­lık sek­tö­rün­de en bü­yük ma­li­ye­tin yem ol­du­ğu­nu söy­le­yen Tü­tün­cü, “Yem bit­ki­le­ri­nin bir kıs­mı it­hal edi­li­yor. Sü­tün ma­li­ye­ti­nin çe­şit­li ne­den­ler­le ar­tı­şı­nın be­de­li­ni biz ödü­yo­ruz. Fın­dık fi­yat­la­rı, ku­ru bak­li­yat fi­yat­la­rı ar­tı­yor. Bu se­ne ta­rım açı­sın­dan risk­li ge­çe­ce­k” de­di.


bugünü



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,222 µs