En Sıcak Konular

Kırılan tırnaklar pek çok sorunun habercisi

5 Haziran 2014 12:17 tsi
Kırılan tırnaklar pek çok sorunun habercisi He­pi­mi­zin za­man za­man şi­ka­yet et­ti­ği tır­nak kı­rıl­ma­la­rı sık sık tek­rar­la­nı­yor­sa al­tın­da cid­di so­run­lar ya­tı­yor ola­bi­li­yor

Uz­man Di­ye­tis­yen Pı­nar Ku­ral Enç A vi­ta­mi­ni ek­sik­li­ği söz ko­nu­su ol­du­ğunda, gör­me bo­zuk­luk­la­rı, ke­mik ve diş­ler­de prob­lem­ler, cilt­te ku­ru­luk, saç ve tır­nak­lar­da kı­rıl­ma­lar, hal­siz­lik ve en­fek­si­yon­la­ra kar­şı di­renç­siz­lik gö­rü­le­bi­le­ce­ği­ni be­lirt­ti.

A vi­ta­mi­nin sağ­lık­lı bir cilt ve ke­mik ya­pı­sı için önem­li ol­du­ğu­na da vur­gu ya­pan Enç, şöy­le de­vam et­ti:

“An­ti­ok­si­dan ola­rak fa­ali­yet ya­pa­rak hüc­re­le­ri kan­se­re ve di­ğer has­ta­lık­la­ra kar­şı ko­rur, yaş­lan­ma sü­re­ci­ni ya­vaş­la­tır, yağ de­po­lan­ma­sı­na yar­dım­cı olur. A vi­ta­mi­ni­nin vü­cut açı­sın­dan di­ğer bir öne­mi de, pro­te­in­le­rin A vi­ta­mi­ni ol­ma­dan kul­la­nı­la­ma­ma­sı­dır.

Hüc­re ye­ni­len­me­si­ni sağ­la­yan, vü­cut di­ren­ci­ni ar­tı­ran, gör­me du­yu­su için önem­li olan A vi­ta­mi­ni ye­şil seb­ze­ler, do­ma­tes, ta­hıl­lar, la­ha­na, bit­ki­sel yağ­lar, ha­vuç ve bal­da bol­ca bu­lu­nur. Ek­sik­li­ği­ni bu be­sin­le­ri tü­ke­te­rek gi­de­re­bi­lir­si­niz. ”

B 2’ye dikkat

B2 vi­ta­mi­ni ek­sik­li­ğin­de, ağız ke­na­rın­da ya­ra­lar, dil­de kı­za­rık­lık, göz ke­na­rın­da kı­za­rık­lık­lar, bu­run ke­na­rın­da ku­ru­ma, kan­sız­lık gi­bi so­run­lar gö­rü­le­bi­le­ce­ği­ne de de­ği­nen Enç, “An­ti­bi­yo­tik­ler, ya­tış­tı­rı­cı­lar vü­cut­ta­ki B 2 vi­ta­mi­ni­ni azal­tır.

Vü­cut­ta­ki asit ora­nı­nı dü­zen­le­yen, sin­di­rim sis­te­mi­ni dü­ze­ne so­kan, so­lu­num sis­te­mi­nin ça­lış­ma­sı­na yar­dım­cı olan B 2 vi­ta­mi­ni süt, pey­nir, yo­ğurt, bakliyatta bu­lunur” de­di.



Bu haber 1,218 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs