En Sıcak Konular

Regl döneminin bize yaptırdığı şeyler var!

13 Mayıs 2014 10:46 tsi
Regl döneminin bize yaptırdığı şeyler var! Erkekler pek anlamasa da reglin kadın bünyesine bazı yan etkilerinin olduğu tartışılmaz bir gerçek! Değişen hormon seviyeleri aslında bizi de değiştiriyor, üstelik hiç farkında olmadan...

Özellikle bazılarından kaçış yok!

Kötü çocukları tercih ediyoruz

Bu laboratuvar şartlarında denenmiş bir sonuç, hanımlar. Regl sürecimizin 11. gününe rastlayan dönemde 'seksi ve asi' erkek tipilerini daha çok beğeniyor. 174 kadına bu dönemde farklı fotoğraflar gösterildi. Normal bir zamanda beğenecekleri sakin görünüşlü, iyi meslek sahibi kibar erkeklerpek de ilgi görmedi!

Daha dar giyinmeye başlıyoruz
Journal of Consumer Research isimli dergide yer alan bir araştırma regl dönemindeki kadınların kendilerini daha seksi hissettiklerini ve bu hisse ihtiyaç duyduklarını gösteriyor. Bu dönemde alışverişe çıkan bir kadın ayın herhangi bir gününde beğenmeyeceği dar ve parlak kıyafetleri beğenmeye başlıyor.

 

Alışveriş delisine dönüşüyoruz

Regl dönemini sinir bozucudur, sizi hassaslaştırır. Alıngan ve depresif olursunuz. Tüm bunlar bir araya gelince cevabın alışverişte olması çok şaşırtıcı olmuyor, değil mi?

Kadınlar bu dönemde kendilerine bir alan belirliyor ve farklı markalarda indirimleri gözetmeksizin alışveriş yapmaya başlıyor.

Erkekler bir anda daha komik gelebilir!

Reglin etkisini anlamasalar da erkekler doğal bir içgüdüyle doğurganlık dönemini hissederler. İlkel bir içgüdü onlara 'bu kadın doğurgan ve seni tercih etmeli' mesajını gönderir. Bu da erkeklerin size kendini beğendirmeye çalışmasıyla sonuçlanır. Farklı türde espriler yaparlar, konuşma tarzları değişir, bakışlarına farklılık gelir.

Doğada da erkek cinsi farklı sesler çıkararak üremeye hazır olduğunu belli ediyor.

Sesiniz değişir


Regl olan bir kadının sesi gür çıkmaz. Normal zamanda olduğunda daha düşük bir enerjiyle konuşur.

Erkeklere farklı kadın sesleri dinletildi ve hangilerinin 'daha az çekici' olduğu soruldu. Verilen cevaplar hep regl olan denekleri gösteriyordu.

Gay radarlarınız açılır

Hayatınız boyunca çok yakışıklı ve sizi heyecanlandıran bir erkeğin gay olma olasılığı yüzde 72'dir. Bu bilimsel bir gerçek. Regl olduğunuzda bu 'tuzağa' düşmezsiniz.

Adet dönemindeki 20 kadına heteroseksüel ve gay erkeklerden oluşan 30 fotoğraf gösterildi. 13 kadın gaylerin tamamını doğru tespit etti, 7 kadın sadece birkaç hata yaptı. Galiba daha fazla bir şey söylemeye gerek yok, hanımlar!

Daha korkusuz olursunuz

Regl olduğumuzda artış gösteren hormonlar beynimizin korku idaresinden sorumlu amigdal bölgesini etkiler. Daha cesur hissederiz, tehlikeleri daha hızlı fark ederiz. Kadınlar bir bilgisayar simülasyonuna alındı, regl dönemindeki kadınların bisiklet kullanırken yoldaki yılanları daha hızlı fark edip manevra yapabildiği gözlendi. Bu da kamp yapmak için en güzel zamanın regl döneminize bir hafta kala olduğunu gösteriyor!

Fantezileriniz hareketlenir

Bir ay boyunca online bir seks günlüğüne fantezilerini yazmayı kabul eden 100 kadın, regl dönemine yakın günlerde yüksek bir 'hayal gücü performansı' gösterdi. Çoğu kilitli kapılar ardında ve solo(!) olarak gerçekleştirilen bu fanteziler regl döneminin ardından onu yazan kadınları şaşırttı ve utandırdı. Hafıza kaybına uğramış gibi!



Bu haber 1,251 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs