En Sıcak Konular

Çok sakız çiğneyenler dikkat

11 Nisan 2014 10:14 tsi
Çok sakız çiğneyenler dikkat Çok sa­kız çiğ­ne­mek çe­ne ek­lem­le­rin­de ra­hat­sız­lık­la­ra yol açı­yor. Her ko­nu­da ol­du­ğu gi­bi sa­kı­zın da ço­ğu za­rar azı şe­ker­siz­se ya­rar.

Çok sakız çiğneyenlerde çene eklemi rahatsızlıklarının daha fazla görüldüğünü belirten İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Dentram Diş Sağlığı Klinikleri Kurucusu Prof. Dr. Serhat Yalçın, "Her konuda olduğu gibi sakızın da azı karar çoğu zarar" dedi. Yalçın, çene hareketlerinde kısıtlılık olanların, çenesinden ses gelenlerin, kulağı ra­hat­sız ol­ma­dı­ğı hal­de ku­lak­ta ağ­rı his­se­den­le­rin çe­ne uz­ma­nı­na git­me­le­ri­ni tav­si­ye et­ti.

MİNYON VE ZAYIF KADINLARDA SORUN DAHA ÇOK

Minyon ve zayıf kadınlarda çene rahatsızlıklarının daha fazla göründüğünü aktaran Prof.  Yalçın, "Çok sakız çiğneyenler ile çene yapısı daha narin olanlarda çene eklemlerinde daha sık rahatsızlık oluyor. Yapılarından ötürü kadınlarda çene rahatsızlıkları erkeklere oranla daha fazla görülüyor" şeklinde konuştu.

Yüz gü­zel­li­ği­ni et­ki­li­yor

Sakız çiğnemenin çürük oluşumunu azaltması gibi kanıtmanmış faydaları var. Ancak çok sakız çiğnemenin çene sağlığının yanısıra yüz güzelliğini de olumsuz etkilediğini belirtiyor Prof. Yalçın ve ekliyor: "Sakız çiğnenen tarafdaki yüz-yanak kasları daha fazla kullanıldığı için yüzde simetrinin bozulma ihtimali oluşuyor. Bu nedenle yemeklerden sonra diş fırçalama imkanı olmadığı durumlarda şekersiz sakız kısa süreli çiğnenebilir. O da ağızda her iki tarafla eşit zamanda çiğnemek gerekli. Özellikle eklem hastalığının belirtileri görülen veya hastası olan kişilerde sakız hastalığı daha kötü hale getirir."

Bu haber 1,366 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs