En Sıcak Konular

Zinde ve zayıf olmanın müthiş sırları

14 Mart 2014 10:31 tsi
Zinde ve zayıf olmanın müthiş sırları İşte sağlıkla ilgli müthiş sırlar

1- Yaşlanmayı önlemede en değerli besin grubu kurubaklagillerdir. Hem kilo vermek, hem de sağlığı korumak için en az bir küçük tabak mercimek, kuru barbunya, nohut veya kuru fasulye her gün yenilmelidir.
2- Vücutta oluşan organik maddelerin atımını sağlamak için elma ve çilek, mevsiminde düzenli olarak tüketilmelidir. Her gün bir adet elma veya sekiz adet çilek, kas hücrelerinin sağlıklı çalışmasını sağlar.
3- Kirli hava, radyasyon ve sigara dumanına maruz kalıyorsanız; siyah üzüm, taze ahududu, pancar ve limon sizi bu toksinlerden uzaklaştıracak süper besinlerdir.
4- Yükselen şekeri dengelemek, artan tansiyona dur demek ve de sinir sisteminizi düzenlemek için brokoli, şalgam, susam ve Brüksel lahanası tercih edin.
5- Hormonlarınızın düzenli çalışması için havuç, yeşil çay, kabak, domates, salatalık ve bulgur; mükemmel kaynakların başında gelir.
6- Dokularınıza nüfuz etmiş kimyasalları temizlemek için ise greyfurt, mandalina, portakal, vişne ve kiraz yemelisiniz.
7- Kanda yağların azaltılması ve kanserojenik maddelerin uzaklaştırılması için fındık, ceviz, çavdar ekmeği, yulaf ekmeği, tatlı kırmızı biber, açık siyah çay ve maydanoz çok etkilidir.
8- Günlük beslenmenizde zeytinyağından vazgeçmemelisiniz. Ancak günde dört yemek kaşığından fazla tüketmemeye özen gösterilmelidir.
9- Erkeklerin cinsiyet hormonlarını düzenlemede karpuz, greyfurt ve domatesten uzaklaşmaması, kadınların da tere, domates, turpu düzenli olarak yemeleri sağlık açısından bulunmaz bir mucize
10- Yaşlanmayı geciktirmek için; kivi, ananas, soğan, ıspanak, havuç, rezene, kereviz, hindiba otu, patlıcan ve domates; mevsiminde bulunduğunda düzenli olarak yenilmelidir.
11- Detoks mekanizmanızı açmak için; pırasa, ananas, soğan, sarımsak, brokoli ve lahanayı bolca taze veya suyunu sıkarak tüketmelisiniz.
12- Hayvansal kaynaklı besin olarak en sık yemenizi önerdiğim beyaz et çeşitlerini kadınlar günde 150, erkekler ise 200 gramı geçmeyecek şekilde bir ana öğünde sebze veya tahıllarla beraber yemeliler.
13- Kırmızı eti, kuzu eti olarak ayda bir kere yağlarından temizlenmiş halde buğulama veya ızgara şeklinde yemenizi öneririm
14- Yumurtayı, iyi pişirilerek kadınerkek herkes bir adet, haşlanmış veya menemen olarak yiyebilir. Yumurtayı sebzeler veya bulgurla yemek, kolesterolü yükseltmez.
15- İster günlük, ister pastorize, günde iki bardak süt içebiliriniz. Sütte bulunan konjuge linoleik asit sizi hem kanserden korur, hem de kalbinizin zindeliğine katkıda bulunur. Bir kase yoğurdu da yemeklerin yanında tüketmelisiniz.
16- Peyniri; az yağlı olacak şekilde günde bir dilimden fazla, sağlıklı yaşam için yememenizi öneririm.
17- Haftada bir kere 50 gramı geçmeyecek kadar siyah, yani bitter çikolata yemeyi ihmal etmeyin. Bunun; kandaki kötü huylu kolesterolün düşmesi, vücudun antioksidan kapasitesini artırmak için de çok önemli olduğunu unutmayın
18- Muhakkak haftada en az beş kere 70 dakikadan fazla yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Sağlıklı ve uzun yaşamın minik sırrı olan yürüyüşü hayatınızdan çıkarmayın.
 


Bu haber 1,816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,486 µs