En Sıcak Konular

Vitamini kabuğunda olan meyve sebzeler

5 Mart 2014 10:27 tsi
Vitamini kabuğunda olan meyve sebzeler Bu meyve ve sebzelerin kabuğunda şifa var

Elma; Elmanın kabuğu hep söylenir ama gerçekten faydalı elmanın kabuğunda lif deposu olan elma kabuğu aynı zamanda antioksidan etkiye sahip Ayrıca elma kabuğunda akciğer ve beyin için quercetin denilen ve oldukça faydalı olan antioksidan bir madde var..

Pazı sapları:
Pazının yaprağından sarma ve yemeği çok lezzetli olur ve genelde sapları çöpe atılır. Glutemin içeren pazı sapları vücuda yararlı amino aside de sahip vücudun iyileşme tamir sürecini hızlandıran pazı saplarını yemeğin içine ince ince doğrayabilirsiniz..

Portakal kabuğu şaşılacak derecede kolestorel düşürücü etkiye sahip, aynı zamanda portakal kabuğu kalp koruyucu etkiye de sahip. Portakal kabuğunu ısırmak zorunda değilsiniz yemeklere rendeleyebilir çayınıza katabilirsiniz..

Pancar yapraklarını Türkiye'de tüketen bölgeler var ama genelde yemeğinin yapıldığı pek bilinmez.. Pancar Yaprağı yüksek oranda lif, kalsiyum, demir ve A ve K vitaminleri içerir .

Karpuz kabuğu atletik performansı artıran L-citrulline maddesine sahip kas ağrıları için oldukça faydalı olan karpuz kabuğu aynı zamanda kandaki azotu temizliyor

Şalgamın yeşil yerleri Yüksek oranda A ve K vitamini içerir yapraklarında lif demir potasyuma sahip olan pancar yaprakları yemek ya da salta olarak tüketilebiliyor.

Patates kabuğu Yüksek oranda lif içerir B vitaminleri, C vitamini, demir, kalsiyum ve potasyumsa sahiptir. Haşlanmış kızarmış ya da köz patates kabuğu rahatlıkla tüketilebilir.

Kabak Çekirdeği Kabak çekirdeği birçoğumuzun zevkle yediği bir kuruyemiş. Aslında yine bir çoğumuzun da bilmediği bir sağlık kaynağı.


Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür. Tuzsuz tüketildiğinde çok hızlı ve etkili bir şekilde tenyanın dökülmesine neden olur. Bunun için çocuklarda 40g büyüklerde 100g tuzsuz kabak çekirdeği yeterlidir.
Kabak çekirdeğinin asıl mucizesi iyi huylu prostat büyümesi (BPH) ile ilgili. Şu an kabak çekirdeğinin BPH'ı azalttığı hatta önlediği tıbben kanıtlanmış ve kabul görmüş durumda. Yine BPH'la bağlantılı ortaya çıkabilecek idrar yolları bozukluklarına da faydalı. Bu mekanizma phystosterin denen bir madde sayesinde oluyor.
Kabak çekirdeği karotenoid içeriyor. Yapılan araştırmalar karotenoidden zengin beslenen erkeklerin BPH riskinin düşük olduğunu gösteriyor.

 



Bu haber 1,541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,295 µs