En Sıcak Konular

İşte yaşlanmayı durduracak o yiyecekler

20 Şubat 2014 11:41 tsi
İşte yaşlanmayı durduracak o yiyecekler Yaşınız ilerlese de pürüzsüz ve canlı görünen bir cilde sahip olmasını istermez misiniz?

Böyle bir görünüme sahip olmak için çok para harcayıp değişik kremler almanız gerektiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bunun için sadece yediğiniz yiyeceklere özen göstermeniz yeterli.


Çilek türleri: Cildinizin en iyi savunmalardan biri renkli ve besleyici gıdaların her çeşidini yemektir. İşe çilek türlerinden başlayın. Çilek, ahududu, yaban mersini gibi çilek türlerini hazırlamak çok kolaydır, lezzetleri de harikadır. Antioksidan açısından zengin olan çilekler zararlı serbest radikallerle savaşır.


Sarımsak: Yaşlanma etkilerini yavaşlatan zengin ve güçlü bir gıdadır. Ayrıca sarımsağın ayak mantarını tedavi etme, siğilleri yok etme ve gribi önleme gibi başka iyileştirici özellikleri de bulunuyor. Sarımsağı yemeklerinize, yoğurtlarınıza, çorbalarınıza mutlaka ekleyin.


Yeşil yapraklı sebzeler: Brokoli, karalahana, ıspanak, şalgam ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler yaşlanma etkilerini yavaşlatma gücüne sahiptir. Bu sebzeler aynı zamanda bol miktarda lif içerir ve birçok besin maddesiyle doludur.


Kabuklu kuru yemişler: Beslenmenize her gün küçük bir avuç dolusu kabuklu kuruyemiş eklemek oldukça faydalıdır. Omega yağ asitleri açısından zengin olan kabuklu yemişler beyin fonksiyonlarını geliştiriyorlar. Kabuklu kuru yemişleri isterseniz salatalarınıza da ekleyebilirsiniz.


Kurubaklagiller: Beslenme listenizde bulunması gereken yiyeceklerden biri de kuru fasulyedir. Lif açısından zengin olan kuru fasulyede kolesterol düşüktür ve fasulye sağlığınız için çok faydalıdır. İster plaki yapın isterseniz yemeğini yapın, haftada en az 1 kez kuru fasulye tüketin.
Avokado: Yüzünüzü canlandırmak için avokadoyla maske hazırlayabilirsiniz. Ayrıca avokado kuru ve kaşıntılı cilt, sedef hastalığı ve egzemayı hafifletmek için kullanılıyor. Avokadoyu çiğ olarak tükebilirsiniz.


Turpgiller: Şalgam, Brüksel lahanası ve kırmızı turp gibi sebzelerin hepsi cildiniz için yararlıdır. Cilt bu sebzelerin içindeki antioksidan açısından zengin maddeler sayesinde serbest radikallerin başıboş dolaşmasını önlüyor. Bu sebzeleri çiğ olarak tüketebilirsiniz ya da pişirseniz de içindeki birçok besin maddesi aynı kalıyor.


Zencefil: Bu baharatı yiyeceklerinize ekleyebilirsiniz ya da sakinleştirici çay olarak içebilirsiniz. Bu baharat yıllardır Asyalılar tarafından kullanılıyor. Eklem ağrılarını da azaltan zencefil bulantı ve karın ağrılarıyla savaşmada da oldukça faydalıdır.


Yeşil çay: Japonlar yeşil çayı uzun süredir kullanıyor. Yeşil çay ayrıca kilo vermenize de yardım ediyor. Antioksidan gibi etki eden faydalı asitler açısından zengin olan yeşil çayı sıcak ya da buzlu olarak tüketebilirsiniz.


Somon balığı: Antioksidanlar açısından zengin olan somon balığı cildiniz için olduğu kadar kalbiniz için de aşırı derecede faydalıdır. Somon balığı gibi yağlı balıkları haftada en az 2 kez tüketmelisiniz.


Turuncu sebzeler: Havuç, tatlı patates ve kabak gibi turuncu sebzeler antioksidan açısından zengindir ve cildiniz için faydalıdır. Bu sebzelerde ayrıca bol miktarda beta-karoten bulunuyor. Bu besin gözleriniz için çok faydalıdır. Havucu çiğ olarak tüketin ya da salatalarınıza doğrayın.


Domates: Domatesin içinde bulunan likopen cildinizin genç görünümünde çok önemlidir. Antioksidanlar açısından zengin olan domatesleri kavurabilir, çiğ olarak yiyebilir, sosunu hazırlayabilir ya da salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Bu lezzetli sebze güneşin neden olduğu yaşlanma etkileriyle de savaşır.


Karpuz:
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi olan karpuz yaşlanma etkilerine karşı oldukça etkilidir. Sıcak havalarda içinizi serinleten karpuz vücudunuzu canlandıran ve susuzluğunuzu gideren iyi bir içecektir. Peynirle birlikte iyi bir ikili oluşturur.


Tahıllar: Lif açısından zengin olan tahılların faydalarından biri de yaşlanma etkilerini yavaşlatmasıdır. Diğer faydaları arasında ise kilo verdirme, daha iyi bir kalp sağlığı ve kan şekerini düşürmek bulunuyor.




Bu haber 1,341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    33,130 µs