En Sıcak Konular

Evde hayvan besleyenlere uyarı !

19 Şubat 2014 09:56 tsi
Evde hayvan besleyenlere uyarı ! Veteriner hekim Zeki Selçuk, evde beslenen evcil hayvanların döktüğü tüylerin, ciddi hastalıklara yol açtığını belirtti.

Evcil hayvanların dikkatli beslenmemelerinde ciddi rahatsızlıklarla neden olabileceğini ifade eden Selçuk, "Hayvanların ev içerisinde döktüğü tüyler, bir şekilde insanlarımızın beslenmelerine yapıştığında ve bu da vatandaşlarımız tarafından yenildiğinde, hayvandan dökülen tüyler insan vücudunda ciddi anlamda hastalıklar oluşturmaktadır. Özellikle küçük çocuklara daha çok dikkat edilmelidir.

Çocukların hayvanlarla temas etmesi sonrası mutlaka ellerini bol su ve sabunla yıkamaları gerekmektedir. Kedilerin daha fazla tüy dökmesi kedi besleyen vatandaşlarımızın bu duruma daha çok dikkat etmelerini gerektirmektedir. Evlerinde tavşan besleyen vatandaşlarımız ise, beslediği tavşanları, bahçeye ve benzeri ortamlarda mutlaka fare ve cartinlerin olup olmaması konusunda dikkat edilmelidir. Fare veya cartinin tavşanı ısırması sonucu fare ve cartinde bulunan bulaşıcı hastalıklar tavşana geçmektedir. Ve bu hastalığın tavşana geçmesi ile tavşanla yapılan temasla birlikte o hastalık ise tavşanla temas eden kişiye geçer.

Bu tür durumlara dikkat edilmelidir. Bu tür durumlarla karşılaşıldığı zaman hiç zaman kaybetmeden hayvanlarınızı veteriner hekimlere götürüp hayvanlarınızı tedaviden geçirmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda kedi, köpek gibi hayvanlarımızın ise, düzenli olarak aşıları yapılmalı, veteriner hekimler tarafından aşı kartları ve takibi yapılması gerekmektedir. Ama en önemli konusu ise, hayvan tüylerine dikkat edilmelidir" şeklinde konuştu.

Bu haber 1,090 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,433 µs