En Sıcak Konular

Bu yiyecekler dişleri sarartıyor!

14 Şubat 2014 11:21 tsi
Bu yiyecekler dişleri sarartıyor! Dişlerinizin rengini değiştirmesine neden olan sebepler nelerdir? Hangi besinler dişlerde renk deformasyonu yaratır?

İnci gibi dişler, göz kamaştıran bir gülümseme ile aydınlana yüzler demektir. Güzel gülümsemek, kendinize olan güveninizi arttırır.

Diş beyazlatma günümüzde en popüler olan diş uygulamaları arasında yer alır. Diş üzerinde bulunan lekeler zamanla dişleri sarartır.

Çoğu kişi farkında değildir ancak her gün yediğimiz ve içtiğimiz şeyler, dişler üzerinde donuk ve sararan bir etki yaratır.

İşte size dişlerinizin sararmasına neden olan maddelerin listesi….

Pek çok kişinin mustarip olduğu konuların başında gelen sararmanın en temel sebeplerinden biri çay ve kahvedir. Çay ve kahvenin dişlerde lekelere neden olduğu bilinmektedir.

Kromojen içeren kafeinli içecekler her gün tüketildiğinde, zamanla diş ve diş boşlukları arasına girerek sararma yaratırlar.

Dişlerde beyazlığı sağlamak için siyah çay yerine yeşil çay veya bitki çayları tercih edin

Eğer bir kahve tiryakisiyseniz, kahveden sonra bir adet şekersiz sakız çiğnemek, kahvenin etkisini alır ve beyazlamayı sağlar.

Dişlerinizdeki lekelerin sorumlularından biri de düzenli içtiğiniz şaraplar olabilir. Kırmızı ve beyaz şarabın dişler üzerinde sarartıcı bir etkisi vardır.

Asidik özelliğe sahip olan kırmızı ve beyaz şarap, ki beyaz şarap daha asidiktir, dişlerde leke oluşumunu sağlar ve sarartır.

Hintlerin ünlü baharatı köri, artık bizim de mutfağımızda kendine yer edindi. Aynı zamanda zerdeçal, adını oldukça sık duymaya başladığımız baharatlar arasında yer alıyor.

Sağlık açısından pek çok faydası olan bu baharatlar, diş rengi kaybına sebep oluyor. Bu yüzden baharatlı yemeklerden sonra mutlaka dişlerinizi fırçalayın.

Fındığın dişlerinizde lekeye sebep olabileceği herhalde hiç aklınıza gelmezdi değil mi? Ancak bu mümkün. Pek az kişi geleneksel mürekkep ve boya yapımında fındık kullanıldığını bilir…

Soya, domates, hazır soslar ve sirke… İşte dişlerde leke yapanlardan arasında yer tutan önemli etkenlerden biri de bu soslardır.

Renkli soslar, dişlerde asitle birleştikleri için sadece renk değişimi değil, şekil bozukluklarına da neden olabilirler. Diş minesine zararları vardır.

Şekerler, şekerlemeler, renkli çikolata ve sakızlar, bonbon çeşitleri…. Şekerli ve renkli tatlılar sınıfına giren neredeyse her yiyecek, dişleriniz üzerinde hem sarartma, hem çürütme etkisine sahiptir.

Bu tarz yiyecekler uzun vadede dişlerde çürüme, sararma ve hasara neden olabilirler. Şekerli yiyecekler konusunda dikkatli olmalısınız.

Güzel gülümsemek için diş sağlığınızı koruyun. Bakımlarını düzenli olarak yapın ve dişlerinizi ihmal etmeyin.



Bu haber 1,612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs