En Sıcak Konular

Faydaları saymakla bitmiyor

31 Ocak 2014 10:33 tsi
Faydaları saymakla bitmiyor Gaziantep’te, 13 yıldan bu yana gümüşçülük mesleğini sürdüren Selçuk Hocalar, gümüşün insan sağlığına çeşitli faydaları olduğunu söyledi.

Hocalar, gümüşün hemoroidden kaşıntıya, sedef hastalığından kan akışının hızlanmasına kadar insan sağlığına çeşitli faydaları olduğunu aktardı.

Takıdan, hediyeliğe, aksesuardan, süs eşyasına kadar her alanda kullanılan gümüş, vücutta biriken kötü enerjiyi deşarj ederek vücudun rahatlamasını sağlıyor. Milattan önce (M.Ö) 3100 yıllarında Mısırlılar ve (M.Ö) 2500 yıllarında Çinliler ve Persler tarafından kullanıldığı belirtilen gümüş, ışığı çok iyi yansıtabilen bir özelliğe sahip.

Atmosferde oksitlenmeye karşı büyük bir mukavemet gösteren gümüş, altından daha kolay oksitleniyor. Latince Argentum kelimesinden gelen gümüş, bilgisayar ve röle kontaklarında, pil yapımında ve daha birçok alanda kullanılıyor. Gümüşün yan sanayisi olarak bilinen imitasyon takı ve kolyeler ise vücudu tahriş ederek kaşıntı meydana getiriyor.

Gaziantep'te gümüşçülük mesleğine yıllarını veren gümüşçü ustaları ise vatandaşları imitasyon ürünlere rağbet göstermemeleri konusunda uyarıyor.

13 yıldan bu yana gümüşçülük mesleğini yaptığını belirten Selçuk Hocalar,''Gümüş kan dolaşımını arttırır. Vücuttaki elektriği alır. Kalbe giden damarlara faydası vardır. İmitasyon fiyat olarak çok uygun olabilir ama zararları vardır. İmitasyon vücutta yara meydana getirir'' dedi.

İmitasyonun eli tahriş ettiğini aktaran gümüşçü Selçuk Hocalar,'' İmitasyonun vücuda zararı vardır. Gümüş imitasyon gibi değildir. Altın ve gümüş başlı başına bir madendir. Vücuda faydaları vardır. Erkeğe gümüş helaldir. Altın erkeğe haramdır. Bayana altın helaldir. Erkekler daha çok, erkek yüzüğü ve tespihe ilgi gösteriyor. Bayanlar da daha çok kolyeleri beğeniyor. Bileklik ve kolye daha çok satıyoruz. İmitasyon farklı bir madendir; gümüş farklı bir madendir. Üzerine kaplama yaparak gümüşe benzetilmeye çalışılıyor. Parmak terledikçe ya da vücut terledikçe, vücuda zararı oluyor. Gümüşte bu tür şeyler olmuyor. Gümüş vücuda zarar vermiyor. Gümüşün faydası çoktur. Gümüş kullananlar faydasını hissediyor. Gümüş takıldığı zaman parmağı düzeltiyor. Sağ parmakta kalbe giden damar vardır. Bu parmağa yüzük takılırsa direk ritmi arttırıyor. Kanı hızlandırıyor. Damarı daha iyi çalıştırıyor. Gümüş temizliği biraz zahmetli ama ben işimi severek yaptığım için zor gelmiyor'' şeklinde konuştu.

sabah



Bu haber 1,276 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs