En Sıcak Konular

Vücutta sıvı kaybı hayati tehlikeye yol açıyor

21 Ocak 2014 09:36 tsi
Vücutta sıvı kaybı hayati tehlikeye yol açıyor Prof. Dr. Ne­zi­hi Kü­çü­kars­lan, in­san­la­rın ge­nel­lik­le su­yu su­sa­dı­ğı an­da iç­ti­ği­ni söy­le­di.

Özel­lik­le has­ta­lı­ğı olan yaş­lı­lar­da yüz­de 5’ten faz­la su kay­bı­nın ya­şam­sal teh­dit­le­re yol aça­bi­le­cek so­run­la­ra ne­den ola­bi­le­ce­ği­ni ifa­de eden Prof. Nezihi Kü­çü­kars­lan, şöy­le ko­nuş­tu: “Yaş­lı in­san­lar­da­ki su­sa­ma mer­ke­zi­nin re­sep­tör­le­rin­de su­suz­luk his­le­ri da­ha geç or­ta­ya çık­mak­ta­dır ve­ya bu ki­şi­ler su­suz­luk his­set­me­mek­te­dir­ler, bu ne­den­le sı­vı kay­bı­na da­ha fazla ma­ruz ka­lın­mak­ta ve ha­ya­ti teh­li­ke­ler­le so­nuç­la­na­bi­le­cek du­rum­lar or­ta­ya çık­mak­ta­dır. Bu du­rum ken­di zi­hin­sel ak­ti­vi­te­sin­de­ki azal­ma do­la­yı­sıy­la da ola­bi­lir. Has­ta­lar­da eğer bir böb­rek fonk­si­yon bo­zuk­lu­ğu, yaş­la il­gi­li bir fonk­si­yon kay­bı var­sa bu kü­çük mik­tar­lar­da­ki sı­vı den­ge­sin­de oy­na­ma­lar ki­şi­nin ölü­mü­ne ka­dar gi­den so­nuç­la­ra yol aça­bi­lir.”

Sı­vı kay­bı­nın kalp kri­zi­ne ne­den ola­bi­le­ce­ği­ni be­lir­ten Prof. Dr. Kü­çü­kars­lan, ye­ni do­ğan be­bek­le­rin vü­cut ağır­lı­ğı­nın yüz­de 92’si­nin, ço­cuk ya­şı iler­le­dik­çe yüz­de 75’i­nin, eriş­kin ya­şa gel­dik­çe yüz­de 60-65 ci­va­rın­da­ki kıs­mı­nın su­dan oluş­tu­ğu­nu, bir eriş­ki­nin gün­de 2.5 bir sı­vı atı­mı ger­çek­leş­ti­rir­ken 2.5 lit­re­lik de bir alım yap­mak zo­run­da ol­du­ğu­nu be­lirt­ti.

SERDA KIVILCIM - BUGÜN GAZETESİ

Bu haber 1,157 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,551 µs