En Sıcak Konular

Kış çayınız ile hastalıklara meydan okuyun

20 Aralık 2013 10:59 tsi
Kış çayınız ile hastalıklara meydan okuyun Hem içimizi ısıtan hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirip bizi hastalıklardan koruyan kış çayını hazırlayalım ve afiyetle tüketelim....

Havaların soğumasıyla trençkotlar, şallar dolabımızdaki yerini aldı. Bu soğuk havalarda tarçın kokulu salep, sıcak çikolata vazgeçemediğimiz içeceklerdir. Ama bir yandan hastalıklardan korunmak için şifalı bitki çaylarını unutmamalıyız. Hem içimizi ısıtan hem de bağışıklığımızı güçlendirip bizi hastalıklardan koruyan kış çayını hazırlayalım ve afiyetle tüketelim.

Ihlamur: Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemimizin güçlü olması gerekiyor. Bu yollardan biride mis gibi ıhlamur çayıdır. Nezle ve gribe karşı birebir olan ıhlamur, mutlaka kış çaylarının vazgeçilmezi olmalıdır. Ayrıca C vitamini deposu olan ıhlamur, yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırır. Mide rahatsızlıklarında 1 tatlı kaşığı bal ile ıhlamura çayını tüketebilirsiniz.

Ada çayı: Kuvvetli bir antioksidan olan ada çayı, bağışıklık sistemini güçlendirir, grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmamızı önler. Kalp hastalıklarında da etkili olan ada çayı yemek sonrası içildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Zencefil: Antiseptik özelliği ile kandaki iltihabı temizleyen zencefil, iyi bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde hem vücut direncinizi artırır hem de kandaki kolesterolü diğer bitkilere oranla daha çok düşürür. Yaş, taze veya toz halinde bulunan zencefili demleyerek ya da toz halini bala karıştırarak tüketebilirsiniz.

Tarçın: Tadı, kokusu ve rengi ile favori baharatlardan biri olan tarçın çok sayıda antioksidan içerir. Potasyum deposu tarçının kabuk veya toz halinde tatlı tadı sayesinde, çok sayıda içeceğe karıştırabiliriz. Akşam yemeklerden sonra tatlı krizinize bire birdir. Çözümü basit; sıcak yarım yağlı süte tarçın ekleyin light salebiniz hazır.

Şimdi bu bitkileri doğru şekilde demleyip tüketmememiz gerekiyor. Bitkileri doğru şekilde demlemezsek istenilen faydayı vücudumuza sağlayamayız. ½ litre suyu kaynattıktan sonra bitkileri demlemeye bırakınız. 5-7 dakika demlendikten sonra afiyetle, mis gibi tarçın kokan kış çayınızı 2 fincan içebilirsiniz.

hürriyet



Bu haber 1,476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,297 µs