En Sıcak Konular

Islak ve nemli bırakmayın!

27 Mayıs 2013 13:25 tsi
Islak ve nemli bırakmayın! Kadın sağlığı için 5 etkili öneri...

Enfeksiyonlara karşı; vajinal duştan kaçının, çok eşlilikten uzak durun, akıntılarınızın karakterine dikkat edin. Tamponu uzun süre vajinada bırakmayın ve naylon çamaşır giymeyin!

Sağlıklı vajina için Avusturya Sen Jorj Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neptün Erdener'in önerilerini dikkate almalısınız...

ISLAK VE NEMLİ BIRAKMAYIN
Her dört kadından üçü, hayatının bir döneminde vajinal enfeksiyon geçirir. Bunu önlemek için; öncelikle genital hijyene dikkat etmek gerekir. Genital bölgeyi ıslak ve nemli bırakmamak, sentetik iç çamaşırı giymemek, sık sık iç çamaşırı değiştirmek, sentetik ped kullanmamak, genital temizliği parfüm ve boya gibi katkı maddesi içermeyen kaliteli temizlik ürünleriyle yapmak alışkanlık haline getirilmeli. Vajinal duştan kaçınmak gerekiyor; bu işlem vajinal florayı bozabileceği gibi birtakım enfeksiyon ajanlarının rahim ağzına ulaşıp tüplerden karın boşluğuna geçmesine ve ardından da enfeksiyonlara sebep oluyor.

TEMİZLİĞE DİKKAT
Vajinal kokular, enfeksiyonlardan dolayı olabildiği gibi; temizliğine yeterince dikkat etmeyen kadınlarda da görülebilir. Vajina girişinde ve rahim ağzı çevresinde bulunan bezlerin ürettiği salgılar; iç çamaşırında uzun süre kalırsa, kötü kokulara neden olabilir.

VAJİNAL AKINTINIZI TAKİP EDİN

Vajinal enfeksiyonlar, vajinal akıntının karakter değiştirmesiyle anlaşılır. Mantar akıntıları kontrolsüz şeker hastalarında, kötü hijyende ve antibiyotik kullanımından sonra görülür. Beyaz, küçük parçacıklar halinde akıntı, vajinal kuruluk hissi ve kaşıntı olur. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan Trikomonas, yeşilgri köpüklü akıntı ve kaşıntı yapar. Gardnerella V. ise bozuk balık kokusunda beyaz-gri akıntıyla kendisini gösterir. Bu iki enfeksiyonda çiftin birlikte tedavi görmesi gerekir. Cinsel yolla bulaşan bir diğer enfeksiyon olan Klamidya, rahim ağzı iltihabına açabilir. Bu sorunlardan korunmada tek eşli olmak büyük önem taşıyor.

TAMPON KULLANIMINA DİKKAT

Vajinal kanal içerisine yerleştirilen tamponlar, yüksek emici gücü olan aparatlardır. Kullanım esnasında yapılacak hatalar bazen kötü sonuçlar doğurabilir. Tamponun sadece yoğun kanamalı günlerde tercih edilmesi ve sık aralıklarla değiştirilmesi, el ve genital bölgenin tampon kullanımından önce temizlenmesi gerekir. Uzun süre vajinal kanalda kalan tampon, yüksek emici gücü nedeniyle vajinal epiteli tahriş eder. Tamponda biriken menstruasyon kanı; stafilokok adlı bakteriler için ideal ortam oluşturur. Bu bakterilerin ürettiği toksinler; ölüme varabilen ağır tablolara sebep olabilir.

NAYLON İÇ ÇAMAŞIRLARINDAN UZAK DURUN

Sentetik iç çamaşırları, zaten nemli ve sıcak olan genital bölgenin hava almasını engeller, alerji yapabilir. Bölgenin ıslak ve nemli kalmasına ve mantar enfeksiyonlarının oluşmasına neden olabilir. Islak ve nemli kalan bölge tahriş olur, dıştan gelen enfeksiyonlara açık hale gelir. 

Sabah



Bu haber 1,699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,010 µs